Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Tímár Gábor könyvbemutatója

Irodalmi kávéház a Teleki téren

2016. december 12. hétfő

Tímár Gábor Isteni igazság című könyvét mutatták be a Társak a Teleki Térért Egyesület szervezésében péntek este. A civil szervezet szeretne rendszeresen időt és teret biztosítani olyan költőknek és íróknak, akik valamilyen módon kötődnek Józsefvároshoz. A péntek este bemutatott kötet egy olyan II. világháború alatt szövődő szerelmi szálat mesél el olvasóinak, amely egy náci katona és egy zsidó lány között alakul ki.

Czupper Andrea, a Társak a Teleki Térért Egyesület elnökségi tagja elmondta, hogy a szervezet egyik célja, hogy felpezsdítsék a kulturális, ezen belül is az irodalmi életet Józsefváros szívében. „Nem csak zenei előadásokat szeretnénk kivinni a megújult Teleki tér színpadára, hanem egy irodalmi eseménysorozatot indítunk el - vagyis hagyományt szeretnénk teremteni -, esélyt adva a bemutatkozásra a Józsefvároshoz kötődő íróknak, költőknek” – hangsúlyozta Czupper Andrea.

Tímár Gábor író, az Isteni igazság című regény szerzője kerületünkben született, majd egy hosszabb kitérő után 2014 óta ismét VIII. kerületi lakosnak mondhatja magát. „A Koszorú utcában születtem, az élet elsodort innen, de a szívem visszahúzott és jelenleg a Bauer Sándor utcában lakom. A könyvemnek több alapvető üzenete van a fiatalabb generációknak: tanuljuk meg, milyen a háború, milyen az erőszak, és miért nem lehet diszkriminálni. Remélem, hogy sokak tetszését elnyeri majd az új regényem” – tette hozzá az író.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben