Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Növekvő zöldfelület

Juhar- és kőrisfákat ültettek a Százados negyedben

2016. december 16. péntek

Új kőris és juharfákkal gazdagodott a Százados negyed: a négyéves fákat az Osztály és a Tisztes utcákban telepítették, ahol az ültetésben Sára Botond alpolgármester, a környék önkormányzati képviselője is részt vett. Mint mondta: az önkormányzat határozott célja Józsefváros zöldfelületének növelése.

Lakossági javaslat alapján kerültek az Osztály utcába kőris, a Tisztes utcába juharfák december 15-én. A növények elültetését követően Sára Botond lapunknak elmondta: a képviselő-testület októberben fogadta el a kerület zöldstratégiáját, amely alapján a jövőben jelentős energiát fordítanak a kerület zöldfelületeinek növelésére. A jelenlegi ültetés előfutára a következő évek zöldítési munkáinak. A beteg fákat jelenleg is folyamatosan cserélik, de pótolják a kihalt növényeket, és új fákat is telepítenek – tette hozzá. 

Józsefváros alpolgármestere kiemelte, hogy a Ludovika Campus beruházás során a Nemzeti Közszolgálati Egyetemnek fapótlási kötelezettsége keletkezett. A pénzben megváltott kötelezettség értelmében az oktatási intézmény 50 millió forintot fizet az önkormányzatnak, amelyet Józsefváros zöldesítésére fordítanak, a lakossági igényeket szem előtt tartva.

Az egyetem által korábban szervezett lakossági fórumon javasoltak alapján a fapótlásokat az Orczy-park környékén kezdik el a jövő évben. 

Emellett Orlóci László, az ELTE Füvészkert főigazgatója, az önkormányzat környezetvédelmi főtanácsadója koordinálásával készül egy cselekvési terv is a kerületben élők javaslatai alapján. „Ahova lehetséges, oda a lakosok véleményét is figyelembe véve fogunk fákat ültetni” – emelte ki Sára Botond.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben