Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Útrekonstrukciók Józsefvárosban

Átadták a Vay Ádám utcát

2016. december 19. hétfő

Teljes hosszában megújult a Vay Ádám utcában az útburkolat, a parkolósávok és hat fát is elültettek. Az utcát hétfőn adták át ünnepélyesen Sára Botond alpolgármester, Zentai Oszkár önkormányzati képviselő és a környékbeli lakók részvételével.

Ősszel kezdődött el a Vay Ádám utca rekonstrukciója és decemberben fejeződött be, mintegy 25 millió forintból. A munkálatok során megújították a teljes útburkolatot, lecserélték a macskakövet, a még ép bazaltkockákat pedig felhasználták a parkolósávokhoz, és a zöldesítés keretében hat fát is elültettek. Így mostantól biztonságosabb a közlekedés az új, sima aszfaltburkolaton.

A hétfői ünnepélyes átadón Sára Botond alpolgármester lapunknak elmondta: az önkormányzat jelenlegi fő fejlesztési irányelve a társasházak felújításának támogatása, ugyanakkor évek óta nagy erőfeszítéseket tesz azért, hogy a tulajdonában és kezelésében lévő utak, illetve járdák burkolatainak állapotát javítsa, és azokon biztonságos legyen a közlekedés. Az alpolgármester kiemelte: ebben az évben körülbelül 1000 m2 útfelület újult meg, ide tartozik a kátyúmentesítés és az egyéb felszínrendezések is. A jövő évi költségvetésben ugyancsak szerepet kap az utak fejlesztése a társasházak és az Orczy negyed program mellett.

Mint Sára Botond elmondta: a Corvin Sétány Program keretében a közeljövőben megkezdődik a Bókay János utca teljes hosszának, a Szigony utca Práter utca-Tömő utca közötti szakaszának, valamint a Práter utca Futó utca-Szigony utca közötti szakaszának felújítása. A jövő év első felében – szintén a Corvin projekt keretében – várhatóan befejeződik a Tömő utca Szigony utca és Illés utca közé eső szakaszának rekonstrukciója, valamint a Leonardo da Vinci utca Práter utca-Üllői út közötti útszakasza is megújul. A tervek között szerepel továbbá a Korányi Sándor utca, a Százados út és az Asztalos Sándor út, a Bezerédi utca, a Bláthy Ottó utca, valamint a Golgota utca, az Apáthy István utca, a Dankó utca és a Tolnai Lajos utca egyes szakaszainak felújítása.

A Szigony utca Práter utca-Tömő utca közötti szakasza is megújul a közeljövőben

Az alpolgármester hozzáfűzte, hogy az önkormányzat tervei szerint a jövő év végén – a fővárosi TÉR_KÖZ pályázat keretében – megkezdődhet a Bródy Sándor utca Vas utca-Pollack Mihály tér, a Rökk Szilárd utca Gutenberg tér-Krúdy utca, a Puskin utca Rákóczi út-Bródy Sándor utca közé eső szakaszainak, valamint a Szentkirályi utca Rákóczi út-Mikszáth Kálmán tér közötti teljes útszakasz felújítása. 

„Ez is azt igazolja, hogy bár fejlesztési forrásaink jelentős részét a társasházakra fordítjuk, ettől függetlenül évről évre az utakat is megújítjuk, és ütemezetten haladunk ezzel a feladattal (is)” – szögezte le Sára Botond.

Kátyúmentesítések, útjavítások a kerületben

2016-ban mintegy 360 helyszínen történt kátyúmentesítés, valamint útburkolati süllyedés megszüntetése, továbbá 400 m2 nagyságú felületen történt teljes körű útjavítás Józsefvárosban. Ezen túlmenően, a kerület további 16 helyszínén folyamatban van összesen 350 m2-en járda és hozzá tartozó szegély javítása van. A városrész díszburkolatú kövekkel borított közútjait közel 50 m2-es területen javították. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben