Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

„Varázslatos Karácsony"

Ünnepi karitatív programok a Mátyás téren

2016. december 21. szerda

Egész délelőttön át tartó karácsonyi programsorozaton vehettek részt december 20-án a józsefvárosi kisgyermekes családok a Kesztyűgyár Közösségi Házban. A szervezők ringatóval, zenés előadással, játékkal, kézműves foglalkozásokkal és ajándékokkal lepték meg a kisgyermekeket.

A Varázslatos Karácsony című rendezvény a Biztos Kezdet Gyermekház kezdeményezésére a Kesztyűgyári Közösségi Ház, a Baptista Szeretetszolgálat, a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék, és a Józsefvárosi Önkormányzat támogatásával alakult, és idén a Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. is csatlakozott a lelkes szervezői közösséghez. A karácsonyi játszónapon több mint 100 józsefvárosi gyermek, valamint szüleik és nagyszüleik vettek részt.

A jelenlévőket a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék intézményvezetője köszöntötte, aki elmondta: a Varázslatos karácsony célja az volt, hogy a Biztos Kezdet Gyerekházban kínált programokat minél szélesebb körben megismertessék. Koscsóné Kolkopf Judit hozzátette: jövőre is várják a Gyerekház rendszeres látogatóit valamint a bölcsődés korú gyerekeket és szüleiket. 

Sántha Péterné alpolgármester, Koscsóné Kolkopf Judit, a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék intézményvezetője és Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár köszöntötte a megjelenteket

„Józsefváros vezetőinek mindig fontos volt, hogy a kerületben született, itt élő és tanuló gyermekek, szép környezetben és jó körülmények között fejlődhessenek” – hangsúlyozta beszédében a kerület alpolgármestere. Sántha Péterné kiemelte: köszönet illeti a Biztos Kezdet Gyerekház vezetését, amiért ismét megrendezte az ünnepi programokat. 

A rendezvényen a család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár, Beneda Attila elmondta: egyre több, ehhez hasonló gyermekzsivajtól hangos rendezvényen vehetnek részt a családok, így kiemelten fontos ezeket a kezdeményezéseket továbbra is erősíteni és támogatni.

A rendezvényen minden jelenlévő gyermek személyre szóló ajándékot kapott a Cipősdoboz-akció keretében.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben