Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Félmilliós támogatás a józsefvárosi egyesületnek

Bevetési eszközöket kaptak az önkéntes tűzoltók

2016. december 22. csütörtök

Négy éve alakult meg a Józsefvárosi Közbiztonsági Polgárőrség és Katasztrófavédelmi Önkéntes Tűzoltó Egyesület, amely idén elnyerte az Országos Polgárőr Szövetség „Az Év Polgárőr Egyesülete”-díját. A hivatásos tűzoltók munkáját is segítő, önkéntesekből álló egyesület sikeresen pályázott az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósághoz, amelynek köszönhetően félmillió forint értékű alapvető felszereléseket és bevetési eszközöket vehettek át a tagok december 22-én a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Dologház utcai laktanyájában.

Többek között porral és habbal oltó készüléket, mentőkötelet, bontóbaltát, gumicsizmákat és más alapvető védőfelszereléseket vehettek át félmillió forint értékben a Józsefvárosi Közbiztonsági Polgárőrség és Katasztrófavédelmi Önkéntes Tűzoltó Egyesület képviselői – más önkéntes egyesületek mellett – Varga Ferenc tűzoltó dandártábornoktól.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója az eszközök átadásakor kiemelte: évről évre egyre több önkéntes támogatja a hivatásos tűzoltók munkáját. A fővárosban és környékén az elmúlt évek során hatról huszonegyre nőtt az önkéntes egyesületek száma. Idén mintegy 470 esetben segítették az önkéntesek a hivatásos katasztrófavédők munkáját. „Kívánjuk, hogy minél kevesebb alkalommal kelljen használni” – hangsúlyozta Varga Ferenc, utalva arra, hogy minél kevesebb káresemény történjen.  

 

Mint azt Kaiser Józseftől, a kerületi egyesület vezetőjétől megtudtuk, a józsefvárosi önkéntesek egy-egy katasztrófahelyzetnél forgalomzárással, háttérmunkákkal tudnak segíteni a hivatásos tűzoltóknak. Kiemelte: folyamatosan építkezik az egyesület, a használati tárgyak mellett nagy hangsúlyt fektetnek a tagok képzésére is. „Tavaly oltáshoz szükséges eszközökre, idén legfőképpen védőfelszerelésekre pályáztunk. A célunk az, hogy mind eszközállományban, mind képzettségben bevethető csapatot tudjunk kiállítani, és a hivatásosoknak mintegy második vonalként, minél többet tudjunk segíteni” – mondta el kérdésünkre Kaiser József.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben