Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A Vizsolyi Biblia nyomában

Rendhagyó irodalomóra a Deák Diákban

2017. január 16. hétfő

Nem mindennapi előadást hallhattak a Deák Diák Általános Iskola diákjai a Vizsolyban nyomtatott bibliáról. Történelmünk és irodalmunk egyik legkiemelkedőbb alkotásáról, illetve a reformációról egy izgalmas bemutató kapcsán szerezhettek információt a gyermekek.

Daruka Mihály, a Vizsolyi Biblia Nyomda Múzeum igazgatója szerint nagyon fontos, hogy minden magyar gyermek megismerje a Vizsolyi Bibliát. „Történelmünk és irodalmunk egyik legjelentősebb eleme a Vizsolyban kinyomtatott biblia. A játékos formában, a gyermekek képzeletvilágát megmozgató előadással azt érjük el, hogy örömmel tanuljanak erről a nagy könyvről, és kíváncsiak legyenek minden részletére” – hangsúlyozta az igazgató.

Balás Rita, a Deák Diák Általános Iskola irodalom szakos tanára elmondta, hogy a hatodik osztályos tanulókkal a napokban tanulmányozták a reformáció történetét, amelynek egyik fontos eleme volt a biblianyomtatás. „Arany János Toldi című művétől kezdve a Biblia elemzéséig nagyon sok minden kapcsolódik ehhez a korszakhoz.

Daruka Mihály megmutatta a gyerekeknek, hogyan működött az akkori nyomtatás, és milyen jelentőséggel bírt a nyomdászat fejlődése. Ha a száraz történelmi tényeket egy bemutatóval is illusztrálják, akkor a tanulnivaló sokkal könnyebben érthető és emészthető a gyermekek számára” – tette hozzá Balás Rita.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben