Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

„Illúzió”

Miroljuba Gendova bolgár festőművész kiállítása a H13-ban

2017. február 03. péntek

A Józsefvárosban élő Miroljuba Gendova bolgár festőművész kiállítása nyílt meg csütörtök este a H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központban. Képeit korábban már számos önálló kiállításon bemutatták több budapesti galériában, de megismerkedhettek vele Svájcban, Németországban és Kanadában is. A rendezvény hangulatáról a Zornica Bolgár Hagyományőrző Együttes gondoskodott.

Miroljuba Gendova festőművész a kiállítás megnyitója után elmondta, hogy több mint húsz éve él Józsefvárosban. „Az Iparművészeti Főiskolán posztgraduális képzésen vettem részt, textil- és gobelin szakon. Nem vagyok híve az élénk színeknek, jobban szeretem a szelídebb és visszafogott árnyalatokat.

Az alkotásaimnak konkrét üzenete nincs, nem is lehetne, hiszen nagyon sok témát dolgozok fel. Nagyon örülök, hogy ebben a kerületben élhetek, és hogy végre itt is kiállításom nyílhatott. Bízom benne, hogy a képeimmel sok örömet fogok okozni a Józsefvárosiaknak” – emelte ki a művésznő.

Kalicov Gizella Julianna, a Józsefvárosi Bolgár Nemzetiségi Önkormányzat elnöke nyitotta meg a csütörtök esti kiállítást. „Számunkra ez egy nagyon fontos pillanat, hiszen a kerületben egy bolgár művésznő él, ez az este csak az övé. Önkormányzatunk elkötelezett abban, hogy rendszeres programokat biztosítson a józsefvárosiaknak, és hogy a bolgár kultúra egy pici szeletét rendszeresen megmutassuk” - fűzte hozzá az elnök. 

A kiállítás február 27-ig díjmentesen tekinthető meg a H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központban. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben