Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Együttműködés az ELTE és a múzeum között

A Nemzeti Múzeum is részt vesz a régészképzésben

2017. február 03. péntek

A Magyar Nemzeti Múzeum és az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara stratégiai együttműködési megállapodást kötött. A két intézmény célja, hogy tudásukkal, kapacitásukkal segítsék a régészképzést, és erősítsék a közös, tudományos kutatómunkát.

A két, józsefvárosi székhelyű intézmény között hosszú múltra tekint vissza a tudományos-szakmai együttműködés. A mostani megállapodás célja nemcsak az, hogy a múzeum és az egyetem szorosabbra fűzze kapcsolatát, hanem a már kialakult hagyomány eredményeit szeretné hasznosítani.

A múzeum aktív szerepet játszik a jövőben az egyetem régész képzésében: például a szakdolgozatokban való konzulensként, témavezetőként, a doktori programokban. A múzeum saját erőforrásaira támaszkodva, saját helyszínein a tudományos munkatársak átadják tapasztalatukat a hallgatóknak, ezzel is biztosítva a folyamatos, jól képzett utánpótlás szakmai tudását. A múzeum képzési helyként is közreműködik majd; oktatási helyszín lesz, bemutatja a gyűjtés, tárolás, leltározás elméleti és gyakorlati rendszerét, illetve múzeumi gyakorlaton fogadja a hallgatókat. 

A múzeum és az egyetem között létrejövő széleskörű együttműködés erősíti azt a minisztériumi törekvést, hogy a kulturális és az oktatási ágazat minél szorosabban, minél hatékonyabban működjön együtt.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben