Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Egy szelet Kuvaitból

Újabb ország mutatkozott be a Zászlómúzeumban

2017. február 08. szerda

A világ egyik leggazdagabb országáról, Kuvaitról tartottak előadást kedd este a józsefvárosi Zászlómúzeumban. Statisztikai adatok alapján körülbelül 4 millió ember lakja, személyi jövedelemadó nem terheli az ott élőket. Kuvaitban tavaly nyáron 54 Celsius fokot mértek, ott volt az év legmelegebb napja a világon. Az ázsiai országot most a józsefvárosiak is megismerhetik.

Balogh László, a Zászlómúzeum igazgatója kiemelte: „Igyekszünk minden földrészről bemutatni országokat itt a múzeumban, eddig több mint negyven, ehhez hasonló rendezvényünk volt, amire méltán vagyunk büszkénk.

A mostani kiállítás is díjmentesen tekinthető meg egészen március végéig” – fűzte hozzá az igazgató. 

Yosuf Alteneeb, a Kuvaiti Nagykövetség első titkára szerint hazánk fontos stratégiai partnere az ázsiai országnak. „1964-ben jöttek létre az első diplomáciai kapcsolatok a két ország között, 1975-ben nyílt magyar nagykövetség Kuvaitban, és 2007-től kuvaiti nagykövetség működik Magyarországon.

Az Egyesült Nemzetek Szervezete Kuvaitot Nemzetközi Humanitárius Központtá, őfelsége Kuvait emírjét pedig humanitárius vezetőnek nevezte ki. Február hónap fontos az ország életében, hiszen ekkor ünnepeljük felszabadulásunk és függetlenségünk évfordulóját” – emelte ki Yosuf Alteneeb.

Koppány Attila, a Külgazdasági és Külügyminisztérium Közel-Kelet és Észak-Afrika főosztályvezető helyettese elmondta, hogy Kuvait mediátori szerepet tölt a térség válsághelyzeteinek békés rendezésében.

„Kuvaittal való kapcsolatunk alapja a kölcsönös barátság és szimpátia. Stratégiai célunk, hogy a térség legdinamikusabban fejlődő országával elmélyítsük politikai és gazdasági kapcsolatainkat. Törekvéseinket kuvaiti barátaink is viszonozzák” – hangsúlyozta Koppány Attila.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben