Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Gazdag programkínálat, minőségi szállások

Évről évre több turista látogat Józsefvárosba

2017. február 23. csütörtök

Csaknem négyszázezer turista látogatott kerületünkbe a tavalyi évben – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb felméréséből. Ezzel az eredménnyel a fővárosban, a kerületek közötti versenyben Józsefváros a negyedik helyet tudhatja magáénak. Az iparág évről évre egyre jobb eredményt produkál: az utóbbi nyolc évben megduplázódott a kerületünkben megszálló vendégek száma. Ezzel párhuzamosan fejlődik a szállodaipar is: egy nemzetközi utazási portál – a hazai szállodákat rangsoroló – idei top 10-es listájára két józsefvárosi hotel került fel, és újabb nívós szálláshelyek is nyílnak majd a kerületben. Sántha Péterné alpolgármester kiemelte, hogy a minőségi szállások mellett számos vendéget vonz Józsefváros gazdag kulturális programkínálata is.

Tovább tart az elmúlt évek lendülete a turisztikai iparágban, sőt, egyre jobb eredményeket ér el Józsefváros. A KSH adatai szerint 2016-ban 391 723 vendég szállt meg a kerületi szálláshelyeken, csaknem 8 százalékkal többen, mint az azt megelőző évben. Az elmúlt nyolc évre visszatekintve pedig elmondhatjuk, hogy megduplázódott a vendégek száma: míg 2008-ban mindössze 170 ezren látogattak hozzánk, addig tavaly már csaknem 400 ezren érkeztek kerületünkbe. A kiváló eredménnyel Józsefváros a kerületek versenyében – megelőzve többek között a Várnegyedet is – negyedik lett.

A jó eredmények mögött több összetevő áll. A folyamatosan fejlődő kerület megújuló közterei és homlokzatai kellemes környezetet teremtenek az ide érkezők számára, ugyanakkor Józsefváros gazdag kulturális programkínálattal és minőségi szállásokkal is várja a vendégeket. 

Józsefváros kulturális kincsesbánya

Sántha Péterné humán ügyekért felelős alpolgármester lapunknak hangsúlyozta, hogy szeretett kerületünk egy valódi kulturális kincsesbánya. Mint mondta: Józsefváros országos rendezvénysorozatok – Tudományfesztivál, Múzeumok Majálisa – kiemelt helyszíne, emellett templomainkban rendszeresen rendeznek szakrális témájú programokat, koncerteket. A Józsefvárosi Galéria (József krt. 70.) színvonalas kiállításokkal, hangversenyekkel, könyvbemutatókkal, a H13 galéria nemzetiségi kiállításokkal, a Zászlómúzeum pedig egzotikus országok bemutatásával várja az érdeklődőket. 

Sántha Péterné, Józsefváros alpolgármestere

Az önkormányzat támogatásával évről évre adventi programok valósulnak meg, valamint rendszeresen ellátogatnak a kerületünkbe a mohácsi busók is, akik idén is több száz kisgyermek és felnőtt kíséretében űzték el a telet.

Idén is jártak mohácsi busók Józsefvárosban

Emellett számos turistát vonz a nemzeti emlékhelyként is számon tartott Nemzeti Múzeum és Fiumei úti Sírkert a maga gazdag építészeti kincseivel és szobraival, valamint az Uránia Nemzeti Filmszínház is. A Százados úti művésztelep nyílt napjai nagy népszerűségnek örvendenek. A Magyar Állami Operaházat felújítják, repertoárját addig az Erkel Színház veszi át, amely még több vendéget csábít a kerületbe – tette hozzá Sántha Péterné. 

Két kerületi hotel a legjobbak között

A Tripadvisor nemzetközi utazási portál idei rangsora alapján – amelyet az utazók véleményére alapozva összegeztek – a legjobb magyar szállodák között két kerületi hotel kapott helyet. Ötödik a Lőrinc pap téri Hotel Palazzo Zichy, míg a kilencedik legjobb a Blaha Lujza téri Hotel Nemzeti Budapest lett.

A Hotel Palazzo Zichy rendszeresen előkelő helyen szerepel a magyar szállodák között

Ugyanakkor a tendenciára a befektetők is felfigyeltek: a Keleti Pályaudvar mellett a nemzetközi InterCity Hotels legújabb szállodája épül, a Horváth Mihály téren pedig az egykori telefonközpont palotája alakul át négycsillagos hotellé.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben