Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A legmagyarabb költő emlékét idézték meg

Arany-vetélkedő a kerületi időseknek

2017. március 10. péntek

Zsúfolásig megtelt csütörtök délután a Delej utcai Napraforgó Idősek Klubja a kerületi idősklubok számára meghirdetett Arany János irodalmi vetélkedőre. A rendezvényen a magyar irodalom egyik legismertebb és egyik legjelentősebb alakja előtt tisztelegtek.

Békési Enikő klubvezető lapunknak hangsúlyozta: a magyarságot a kultúra, a nyelv és az összetartozás teszi nemzetté, Arany János pedig a magyar irodalom egyik legjelentősebb alakja, ezért hirdették meg az évforduló kapcsán a vetélkedőt, amelyre nagy számban érkeztek résztvevők a kerületi idősklubokból.

Az interaktív vetélkedőn a kérdések Arany János életét és műveit járták körbe, majd a résztvevők saját maguk javították ki a tesztlapokat. A Víg Otthon egyik tagja Arany János híres „kapcsos könyvének” másolatát mutatta be a jelenlévőknek és szavalt el egy Arany-verset, míg a Reménysugár Klub egyik tagja Zichy Mihály által rajzait mutatta be, amivel a festő a költő balladáit illusztrálta.

Arany-emlékév

Március 2-án, a nagyszalontai költőfejedelem születésének kettőszázadik évfordulóján vette kezdetét az Arany János-emlékév, amelynek keretében országszerte számos rendezvénnyel tisztelegnek a magyar irodalom egyik legismertebb és egyik legjelentősebb alakja előtt.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben