Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Az első tavaszi nap

Molnár C. Pál festőművész kiállítása a Józsefvárosi Galériában

2017. március 13. hétfő

Zsúfolásig megtelt péntek este a Józsefvárosi Galéria kiállító terme Molnár C. Pál festőművész, grafikus kiállításának apropójából. Az első tavaszi nap című tárlat olyan alkotásokat tartalmaz, amelyek a Molnár C. Pál Múzeumban is ritkán láthatóak. A péntek este megnyílt kiállításhoz tárlatvezetést is szerveztek a Galéria munkatársai.

A kiállítást Dr. Meskó Bánk előadóművész nyitotta meg. „Molnár C. Pál egész életét végigkísérte a szürrealizmus, és ez volt az alkotóeleme a művészetének is. A művész nemcsak a valóságot, hanem az álmokat is beleszövi alkotásaiba, ettől válik egyedivé minden egyes festménye.

Egyszerűen csak csodálni lehet az alkotó kifejezési módjának készségét, főleg, ha figyelembe vesszük a különböző stílusirányzatok felbukkanásait a művekben” – emelte ki Dr. Meskó Bánk.

Csillag Péter, Molnár C. Pál unokája, a Molnár C. Pál Múzeum igazgatója is jelen volt a józsefvárosi kiállítás megnyitón. „Molnár C. Pál nagyon sokoldalú alkotó volt, minden művében fellelhető egy egyfajta művészeti nehézség vagy probléma, amelyet meg akart oldani.

A festő unokája középen

Ez volt a motivációjának egyik legfőbb mozgatórúgója. Haláláig, vagyis 87 éves koráig gyermekszemmel látta a világot, mindig és mindenre kíváncsi volt, gazdagabbak és boldogabbak lehetünk, ha mi is így teszünk” - hangsúlyozta Csillag Péter.

Szabó Erzsébet, a Józsefvárosi Galéria szakmai vezetője elmondta, hogy már hosszú ideje próbáltak Molnár C. Pál festőművésznek kiállítást szervezni. „Nagyon boldogok vagyunk, hogy zsúfolásig megtelt a terem ezen a megnyitón.

Az első tavaszi nap című kiállítás során olyan képeket állítottunk ki, amelyek a Molnár C. Pál Múzeumban is csak ritkán láthatóak. Március 22-én tárlatvezetést szervezünk Csillag Péter vezetésével, a kiállítás március 31-ig díjmentesen megtekinthető a Józsefvárosi Galériában” – tette hozzá Szabó Erzsébet.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben