Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Kihirdették a március 15-ei rajzpályázat győzteseit

Ünnepi programok a Teleki téren is

2017. március 15. szerda

Március 15-én családi délutánra invitált minden kerületi lakost a Józsefvárosi Önkormányzat a megújult Teleki térre. A gyermekeket 1848-as korabeli katonai egyenruhás huszárok várták, de készíthettek fakardokat, varrhattak kokárdát, míg a felnőtteket néptáncosok és a Józsefvárosi Cigányzenekar szórakoztatta. Ezen a délutánon hirdették ki „Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hősei” című rajzpályázat győzteseit is, a nyereményeket Sántha Péterné alpolgármester adta át.

A napsütéses időben sokan látogattak ki március 15-én délután a Teleki térre is, ahol a Józsefvárosi Önkormányzat által szervezett izgalmas programok várták a kerületieket. A gyermekek kézműves foglalkozás keretében kokárdát varrhattak, a bátrabbak fúrtak-faragtak, többek közt huszáros fakardot is készíthettek. 

Az önkormányzat korábban rajzpályázatot is hirdetett a kerületi iskolások és óvodások számára. „Arra voltunk kíváncsiak, hogy a gyerekek hogyan tudják az 1848-as szabadságharcot rajzban elmesélni.

Nagyon sok értékes, kreatív pályamunka érkezett be hozzánk, a zsűri huszonnégy alkotást választott ki, amelyeket most díjaztunk, és amelyek a megújult Teleki tér kerítésén is láthatóak” – mondta Sántha Péterné. Józsefváros alpolgármestere hozzátette: dicséret és hála jár a szülőknek és a pedagógusoknak, akik átadják az 1848-as szabadságharc eszméjét és érzelmeit. 

Kiss Borbála a Szűz utcai Százszorszép tagóvoda nagycsoportjába jár, ő is egyike volt a huszonnégy díjazottnak. „Nagyon szeretek alkotni, gyakran veszek részt rajzversenyeken. A mostani pályázatra két huszárt rajzoltam, a háttérben egy nemzeti lobogóval, egy templommal és egy házikóval. Szeretném megköszönni az ajándékcsomagot, és örülök, hogy az én rajzom is tetszett a zsűrinek” – mondta el a hétéves kislány.  

A kreatív foglalkozások mellett a családokat egyéb színes programok is várták: délután a téren fellépett a Vasas néptáncegyüttes és a Józsefvárosi Cigányzenekar is.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben