Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Új tanítási módszerek tanulmányozása

Vajdások a világ körül

2017. március 20. hétfő

A Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola tanárai az iskolában folyó Erasmus+ pályázat részeként február és március folyamán Svédországba és az Egyesült Királyságba látogattak. A megpályázott feladatok egyike az az angoltanári továbbképzés volt, amelyre a svéd Boras városában került sor, majd a közép-angliai Kidderminsterben a pályázat féléves találkozóján vettek részt.

Az öt napig tartó svédországi eseménysorozaton az iskola angoltanárai nemcsak a nyelvtudásukat mélyíthették el, hanem új tanítási módszerekkel – drámapedagógia bevonása az órába, sikeres szóbeli kommunikáció fejlesztése – is megismerkedhettek. Külön érdekessége volt a képzésnek, hogy a drámapedagógiai módszereket Shakespeare darabjain keresztül, képzett drámapedagógus segítségével sajátíthatták el a kollégák. 

A következő látogatást a közép-angliai Kidderminster városába tették a vajdások, ahol a pályázat esedékes féléves találkozóján vettek részt. Megbeszélték az elmúlt időszak eseményeit és az elkövetkező feladatokat, illetve egy napig részesei lehetettek az iskola életének is. Megismerkedtek az ún. „Forest School” nevű foglalkozással, amely részeként tanterv szerint a tanulók heti két órát töltenek a szabadban és különböző, fölműveléssel, kertészkedéssel kapcsolatos tevékenységeket végeznek. A magyar tanárok olyan módszertani továbbképzésen is részt vettek, amely segíthet a tanulási nehézségekkel küzdő, illetve a tehetséges gyerekek differenciált oktatásában is. 

A Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola ökoiskolaként komoly lehetőséget kapott arra, hogy látókörét ebben a témában szélesítse, és olyan eszközöket és technikákat sajátítson el, amelyek segítségével a gyerekek megismerkedhetnek a környezetvédelem fontos kérdéseivel. Ezeket a gyakorlatba átültetve példát mutatnak a környezetüknek és akár szüleiknek is. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben