Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A térfigyelő központba is betekinthettek

JEGYMI-s diákok látogattak a józsefvárosi rendőrkapitányságra

2017. március 21. kedd

A józsefvárosi rendőrkapitányság rendszeresen tart nyílt napot a kerületi iskolások és óvodások számára. Március 21-én délelőtt a Józsefvárosi Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézet és Általános Iskola (JEGYMI) felső tagozatos diákjai látogattak el a Víg utcai rendőrkapitányságra, ahol megtekintették a térfigyelő központot is.

Tizenkilenc speciális nevelési igényű diák és kísérőik érkeztek kedd délelőtt a rendőrség Víg utcai épületébe, hogy megismerkedjenek a kapitányságon zajló mindennapi munkával. A vendégeket Tolnay Krisztina címzetes rendőr főtörzszászlós, iskolarendőr és Dauda Márta címzetes rendőrfőhadnagy, iskolai bűnmegelőzési tanácsadó fogadta. Tolnay Krisztina bemutatta a gyerekeknek a kapitányság alosztályait és összefoglalta, hogy hol milyen feladatokat végeznek a rendőrök. 

Ezt követően a diákok végigjárták az épületet. A legizgalmasabb az előállító helyiség és a térfigyelő központ volt. A gyerekek a kamerák képein keresztül megtekinthették az iskolájukat is. Volt, aki a közeli játszóteret, más a jól ismert köztereket ismerte fel. A program az épület udvarán folytatódott, ahol a diákok beülhettek egy rendőrautóba és egy rendőrségi bilincset is megnézhettek. 

Laczik Anikó kísérőtanár lapunknak elmondta: minden évben tartanak bűnmegelőzési hetet az iskolában, amelynek keretében közbiztonsággal kapcsolatos programokat szerveznek. A közelmúltban a Rendőrmúzeumba látogattak, drogprevenciós előadást hallgattak meg, közlekedésbiztonsági bemutatót tekintettek meg. Ebbe a sorba illeszkedik a rendőrkapitányságra látogatása is. „A gyerekek nagyon szeretik ezeket a programokat, annál is inkább, mert a következő osztályfőnöki órán megbeszélik az élményeket és rajzokat is készítenek róla” –tette hozzá.

A diákok az élménydús programot követően egy – tollat és közlekedésbiztonsági könyvet tartalmazó – ajándékcsomaggal térhettek vissza az iskolába.      

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben