Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Óvodások is segítettek a munkában

Újabb hetven fát ültetnek el Józsefvárosban

2017. április 04. kedd

Józsefváros zöldstratégiájával összhangban a Magdolna negyedben – a Mátyás téren, a Szerdahelyi, a József és a Bauer Sándor utcában – harminc, a Százados negyedben pedig negyven új fát telepítenek április első napjaiban. A Bauer Sándor utcába került kínai díszkörtefát Sántha Péterné, Józsefváros alpolgármestere a környék óvodásaival közösen ültette el kedden kora délután.

A Napsugár és a Százszorszép Tagóvodákból érkezett gyermekek türelmesen, sorban állva várták, hogy ők is besegíthessenek a faültetésbe. A kicsik egymásnak adták a lapátot, társaik pedig gyermekdalokkal biztatták őket. 

Józsefváros zöldstratégiájával összhangban ültetünk fákat azokra az üres helyekre, ahol korábban kiszáradt egy-egy fa – mondta el lapunknak Sántha Péterné. Az alpolgármester hozzátette: idősebb, ellenállóbb fákat telepítenek, a Bauer Sándor utcába ezúttal négyéves kínai díszkörtefa került. „Bízunk benne, hogy a többi fával együtt virágai mielőbb díszíteni fogják az utcákat, tereket” - hangsúlyozta. A Magdolna negyedben a Bauer Sándor utcán kívül a Mátyás térre, a József utcába, a Szerdahelyi utcába is kerülnek fák a napokban. „Nagyon örülök neki, hogy az óvodások személyében ilyen lelkes segítőim akadtak a faültetésben” – emelte ki Sántha Péterné.

Ács Péter, a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Városüzemeltetési Igazgatóságának vezetője elmondta: az új, háromszor iskolázott – az átlagosnál ellenállóbb – fákat úgy választották ki, hogy könnyedén beleilleszkedjenek a már meglévő fasorok közé.    

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben