Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Rátermettségüket bizonyították az ifjúsági csapatok

Katasztrófavédelmi verseny diákoknak

2017. április 10. hétfő

Huszonötödik alkalommal rendezték meg a Közép-pesti Katasztrófavédelmi Ifjúsági Versenyt. Az V., VI., VII., VIII., IX., és X. kerületi iskolák megmérettetésén Józsefváros tizennégy csapattal indult. A diákok többek közt tűzvédelmi, elsősegély-nyújtási és műszaki mentési feladatokban mérték össze tudásukat. A fővárosi megmérettetésre Józsefvárosból a Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola I. számú csapata, és a BVHSZC Bókay János Szakgimnázium csapata jutott tovább. Az oklevelet és a kupát kerületünk alpolgármestere, Sára Botond adta át.

A versenyt megnyitó Géczi Béla tűzoltóezredes, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Közép-pesti Kirendeltségének vezetője beszédében kiemelte, immár hagyományosnak mondható ez az ifjúságnak szervezett verseny, amelyen mindenki nyertes, hiszen a megszerzett tapasztalaton felül minden csapatot ajándékkal jutalmaznak. A legjobbak, – kerületenként két csapat – pedig a fővárosi versenyen is bizonyíthatnak.

A versenyen öt állomáson bizonyíthatták felkészültségüket a csapatok. A többek között tűzvédelmi, elsősegélynyújtó, műszaki mentő és katasztrófavédelmi elméleti témájú feladatcsoportok megoldásánál az eredményességen és hatékonyságon túl a csapatok alaki fegyelmét is értékelték. 

A megmérettetésre a józsefvárosi Molnár Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolából 3 csapat érkezett. „A korábbi években is indultunk a versenyen és szép eredményeket értünk el” – mondta el az intézmény igazgatója. Tanosné Horváth Márta hozzátette: a diákok részt vettek a központi felkészítésen valamint az iskolában külön szakkörökön is készültek a versenyre. 

A Józsefvárosi Polgárőrség már ötödik alkalommal vesz részt az eseményen. Kaiser József a kerületi polgárőrök vezetője lapunknak elmondta: a rendezvény szervezésén túl a lebonyolításban is segédkeznek a józsefvárosi polgárőrök. 

A következő fordulón Józsefvárost a Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola I. számú csapata és a BVHSZC Bókay János Szakgimnázium diákjai képviselik. Az elismerő oklevelet és kupát Sára Botond, kerületünk alpolgármestere adta át. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben