Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Rendhagyó költészet napi műsor

Neves színészek adták elő a Losis diákok verseit

2017. április 11. kedd

Különleges rendezvényt tartottak a Losonci Téri Általános Iskolában A költészet napja alkalmából hétfőn délelőtt. A diákok által írt verseket a Nemzeti Színház és a Turay Ida Színház művészei – többek közt Détár Enikő, Rátóti Zoltán, Schnell Ádám – szavalták el felvételről. Az iskola énekkara pedig költők megzenésített verseit adta elő.

A Losiban hosszú évek óta hagyomány, hogy a tanulók költeményei is terítékre kerülnek A költészet napján, a diákok saját szerzeményeit minden évben egy antológiában is kiadják. Idén rendhagyó módon hallgathatta meg a népes iskolai diáksereg a költeményeket. 

„Született egy nagyon jó ötlet, idén nem mi mondjuk el a verseket. Megkerestük a Turay Ida Színház és a Nemzeti Színház művészeit, hogy lepjenek meg minket és adják elő a diákok által írt verseket” – mondta az ünnepségen Stenczinger Csilla igazgatónő. Mások mellett Détár Enikő, Bódi Barbara, Tóth Auguszta, Rátóti Zoltán, Schnell Ádám verselte el az ifjú költőpalánták szerzeményeit.

Az iskolában emellett Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából a második emeleti ablakokban elhelyezve a nagyszalontai költő munkásságát bemutató rajzokból, fotókból nyílt kiállítás, A költészet napjához kapcsolódva.

A magyar költészet napját 1964 óta József Attila születésnapján, április 11-én ünneplik Magyarországon. Ebből az alkalomból minden évben irodalmi előadóestekkel, könyvbemutatókkal, költőtalálkozókkal és -versenyekkel tisztelegnek országszerte a magyar líra előtt.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben