Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Színes programokkal ünnepelt az iskola

Hagyományőrző Németh László-napok

2017. április 13. csütörtök

A Németh László Általános Iskolában április 11-én és 12-én az iskola hagyományaihoz híven megrendezték a Németh-napokat. Ebben az évben nemcsak az intézmény névadójának születésnapjáról emlékeztek meg, hanem A költészet napjával egybekötve, az Arany János-emlékévnek tisztelegve is szerveztek programokat.

Az alsó tagozat 1-2. osztályos diákjai szépíró- és rajzversenyen, a 3-4. osztályosok matematika és versolvasó-versenyen vettek részt. A felső tagozatos diákok prezentációkat készítettek Arany János életéről és számítógépes grafikával illusztrálták Toldi című művét. Az emlékév megkoronázása volt a Fiumei Úti Nemzeti Sírkert meglátogatása volt, ahol Arany János és családja síremlékét tekinthették meg a diákok.

Németh László születésnapja alkalmából találkozót szerveztek az iskola pedagógusai az író lányával, Németh Magdával. Rendhagyó irodalomóra keretén belül a gyerekek személyesen beszélgethettek vele édesapjáról. Az iskola nevében megkoszorúzták az író szobrát az intézmény bejáratánál, majd régebbi lakóhelyén, a II. kerületi Attila úton is megemlékeztek róla. 

A többfordulós Németh László-emlékverseny feladatsorait és eredményeit a zárónapon hirdették ki, a legjobbak jutalomban részesültek. Ez a hagyomány is egyike az olyan ünnepi eseményeknek, amely a Németh László Általános Iskola közösségének összetartozását jelképezi.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben