Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Rendhagyó iskolai program

Könyvtárak éjszakája a Grundsuliban

2017. április 13. csütörtök

Először rendezték meg a Molnár Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában április 6-án a Könyvtárak éjszakáját. A programok részint a húsvéti ünnepekre épültek: volt tojásfestés, valamint néhány, manapság már alig ismert húsvéti népszokást is felelevenítettek.

A szervező tanárok ötletadónak szánták a PET-palackok újrafelhasználását mécsesként, virágdekorációként, de origami technikával ajándékdoboz hajtogatásával is sokan kipróbálhatták ügyességüket, fantáziájukat. Este táncház is volt, és a lefekvés előtti diafilm-vetítéssel egy már kihalóban levő, a kicsiknek szinte ismeretlen műfaj visszahozásával zárult a nap. 

Sinkó Márta könyvtáros lapunknak azt is elmondta, a közös vacsora mécsesek fényénél történt, ezt követően bejárták az iskola egy részét. A napi rutinból kaland lett a sötétben. Természetesen közös olvasásra is sor került még elalvás előtt, majd a könyvtárban tértek nyugovóra, hálózsákokban. Hozzátette: minden diáknak, aki részt vett a programokon, gazdag élményekkel tért haza a puhább, kényelmesebb ágyába. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben