Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Faültetés, zöldesítés a kerületben

Folyamatosak a közterületi karbantartások

2017. április 20. csütörtök

A Józsefvárosi Gazdálkodási Központ munkatársai folyamatosan ellátják a kerületi közterületek, utak, járdák karbantartását és elvégzik a szükséges munkákat. A tavasz beköszöntével a fák, cserjék, virágok ültetése történik: többek között 30 darab fát telepítettek a Magdolna negyedben, virágokat ültetnek a Teleki és a Mátyás téren.

A Városüzemeltetési Igazgatóság munkatársai 30 darab fát ültettek el a Magdolna negyedben – a József utcában, a Mátyás téren, a Bauer Sándor utcában és a Szerdahelyi utcában – április eleje óta. A Mátyás téren, a József utcában és a Bauer Sándor utcában fákat gallyaztak, a Teleki és a Mátyás téren pedig folyamatban van a cserjék és virágok ültetése, illetve a növényzet rendezése.

A kerületi fenntartású utakon és járdákon a hibák, kátyúk javítása is rendszeres. A Dankó utcában járda- és útszegélyt, valamint kapubejárókat javítanak ki a következő napokban, a Magdolna és a Lujza utcában pedig a járdát állítják helyre. Emellett a Magdolna negyedben 5 új szemetesedényt is kihelyeztek. Száraz időben minden második napon önjáró multifunkciós takarítógép járja a kerület útjait, illetve nagynyomású berendezéssel a járdatakarítás is rendszeres.

Megújuló és világos bejáratok

A Világos Kapualj Program keretén belül elkészült a LED reflektoros, alkonykapcsolós mozgásérzékelő lámpa beszerelése az első három helyszínen: a Dobozi utca 19., a Magdolna u. 6/A, és a Magdolna u. 44. szám alatti lakóházakban.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben