Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Csalafintaságok a csalitosban

Színházi élmény józsefvárosi diákoknak a Kesztyűgyárban

2017. április 24. hétfő

Az Óperenciás Bábszínház járt április 20-án a Mátyás téri Kesztyűgyár Közösségi Házban, ahol a „Csalafintaságok a csalitosban” című darabot mutatták be a Deák Diák Általános Iskola alsó tagozatos diákjainak, valamint a Lakatos Menyhért Általános Iskola és Gimnázium egyik napközis csoportjának. Az előadott francia, középkori mesékből készült vidám, zenés mesejáték látványos erdei környezetben játszódik.

Varga Zita, a Kesztyűgyár Közösségi Ház szakmai vezetője elmondta, hogy minél több józsefvárosi kisdiáknak szeretnék biztosítani a színház adta élményeket. „Márciusban indult el az a programsorozat, amelynek célja, hogy havonta egy alkalommal kerületi iskolások részvételével színházi előadást szervezünk. A mostani alkalommal a Deák Diák Általános Iskola alsó tagozatosait és a Lakatos Menyhért Általános Iskola és Gimnázium egyik napközis csoportját invitáltuk meg. Programunk azért is fontos, mert sok család nincs olyan anyagi helyzetben, hogy kulturális eseményeket látogathasson” – tette hozzá a szakmai vezető.

Bősze Katalin, a Lakatos Menyhért Általános Iskola és Gimnázium napközis tanítója lapunknak elmondta: az iskola kiváló kapcsolatot ápol a Kesztyűgyár Közösségi Házzal, és rendszeresen látogatják a programjaikat. „Ezek az előadások lekötik a gyermekek figyelmét, továbbá – ami nagyon hasznos – utána beszélgetnek róla és kielemzik a látottakat. A színházi élmények szellemileg erősítik a gyerekeket, fejleszti kreativitásukat, fantáziájukat” – fűzte hozzá a tanító. 

Gulyás Vivien, az Óperenciás Bábszínház színésze szerint a tanulságos mesejátékok mindig nagy hatással vannak a gyermekekre. „A XXI. században egyre nehezebb becsalogatni a színházi előadásokra a fiatalokat, szívesebben töltik az idejüket internetezéssel. A változáshoz arra lenne szükség, hogy az oktatás-nevelésben nagyobb hangsúlyt kapjon a kultúra” – tette hozzá a fiatal színész.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben