Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Izgalmas előadások, és kísérletek

A Magyar Természet Napja a Deák Diákban

2017. május 31. szerda

A Magyar Természet Napjához kapcsolódóan különböző érdekes programokat szerveztek a tanulóknak május 30-án a Deák Diák Általános Iskolában. A gyerekek érdekes előadást hallhattak a csernobili katasztrófáról és annak tragikus következményeiről, illetve látványos kémiai és fizikai kísérleteket figyelhettek meg.

Éger Ákos, a Magyar Természetvédők Szövetségének programvezetője a „Zombi reaktorok” címet viselő előadást tartotta meg a Deák Diák felső tagozatos tanulóinak. „Az előadás anyaga a csernobili katasztrófa 30. évfordulójára készült, ami még most is aktuális. Hoztunk a gyerekeknek a katasztrófa helyszínén készített fotókat, illetve kíváncsiak voltunk arra, hogy a fiatalok mit tudnak az atomenergiáról. Az előadás célja, hogy a diákok tisztában legyenek az éghajlatváltozás következményeivel, és megtanuljanak takarékoskodni az energiával” – fűzte hozzá a szakember.

Orbán Ildikó, a Deák Diák Általános Iskola kémia szakos tanára szerint a természettudományos tantárgyakat látványos kísérletekkel lehet megszerettetni a fiatalokkal. „Különböző fizikai kísérleteket végeztünk nyomás, sűrűség kapcsán, illetve olyan kémiai feladatokat láthattak a diákok, amelyek egyáltalán nem bonyolultak. A gyerekek nagyon élvezték a kísérleteket, és érdekes kérdéseket tettek fel, amelyek bizonyítják, hogy érdeklik őket a kémiai és a fizika” – hangsúlyozta a tanárnő. 

Baciu Delia, a Deák Diák Általános Iskola hetedik évfolyamos tanulója és részt vett a fizikai és kémiai kísérletekben. „Nagyon sok diáktársam azt mondja, hogy a fizika és a kémia olyan tantárgyak, amiket nehéz megérteni. Nekik, és a hatodikos tanulóknak szerettük volna bemutatni és vonzóbbá tenni a kísérletek által az említett tárgyak szépségét – tette hozzá a fiatal tanuló.

A Magyar Természet Napját május 22-én ünnepeljük, ugyanezen a napon tartják globálisan a Biodiverzitás Világnapját is. 

Fotó: Szirmai Norbert/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben