Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Széllel szemben

Balogh Boglárka fotókiállítása a Természettudományi Múzeumban

2017. június 06. kedd

A Magyar Természettudományi Múzeumban június 1-jén nyílt meg Balogh Boglárka Széllel szemben – Egy utazás különleges képei világunk védelemre szoruló örökségéről című fotókiállítása. A tárlat a Föld alig-alig ismert, különleges, eldugott területeit mutatja be az érdeklődőknek.

Balogh Boglárka újságíró, hét éve járja a harmadik világ országait, szociográfiai és állatvédelmi témákon dolgozva. Beutazta Ázsiát, Indonéziát, Indiát, Afrikát és Latin-Amerika egy részét. Riportot készített többek között Tanzánia rituális albínó gyilkosságairól, Kambodzsa árva-turizmusáról, a burmai menekültek thaiföldi helyzetéről, Bélizé lamantin mentőiről, Uganda hegyi gorilláiról és Borneó orangutánjairól is. 

Balogh Boglárka lapunknak elmondta: témái középpontjában az ember és annak környezete áll, a modern és a hagyományos világ ütközése, azok egymásra hatása Földünk jövőjének tükrében. Hozzátette: az utóbbi két évben a National Geographic Magyarország magazin képviseletében máig fennmaradt törzsi kultúrákat és védett tájakat keresett föl, és az útja során készült fotókból állította össze a most látható tárlatot. 

Az Ázsián, Borneón és Afrikán átívelő kiállítási anyag jól bizonyítja, hogy ember és természet erősen összekapcsolódhat, ha korlátok, rettegés és bizalmatlanság nélkül létezhetnek egymás közelségében. A tárlatot a Magyar Természettudományi Múzeumban július 10-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

Fotó: Huszár Boglárka/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben