Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

„Tudod, hogy nincs bocsánat”

Földes László Hobo önálló estje a Józsefvárosi Galériában

2017. június 08. csütörtök

Zsúfolásig megtelt a Józsefvárosi Galéria emeleti nagyterme június elsején, Földes László Hobo „Tudod, hogy nincs bocsánat” című előadásán vehettek részt az érdeklődők. Hobo még 2005-ben a Nemzeti emlékezet program részeként meghirdetett József Attila-emlékév alkalmából indult országos körútra, valamint a költő verseit határon túli településeken is előadta. A „Tudod, hogy nincs bocsánat” című előadás eddig több mint négyszáz alkalommal került közönség elé.

Színpadra még sosem vitt műsor került a nagyérdemű elé péntek este a Józsefvárosi Galériában.

Földes László Hobo által még nem szavalt József Attila verseket önnön valójukban, nyersen, kíséret nélkül hallhatta a közönség. 

„Először adtam elő zene nélkül. Teljesen más így, hiszen megváltozik a vers ritmusa, de úgy tűnik, hogy a közönség így is nagyon élvezte. Nem vagyok színész, de József Attila versei rólam szólnak, ezért minden rezdülését meg tudom élni, és át tudom adni. A Józsefvárosi Galériában megtartott előadásra még Kaposvárról is érkeztek, és láttam olyanokat is a sorok között, akik rendszeresen jönnek minden előadásomra” – fűzte hozzá Hobo.

„A Könyvjelző varieté című előadássorozatban eddig zenei koncerteket kínáltunk az érdeklődőknek, de szerettünk volna elindítani ehhez hasonlóan egy irodalmi tematikájú programsorozatot is. Ide írókat, költőket, és népszerű előadókat fogunk meginvitálni. Egy ilyen irodalmi estet szerveztünk most, ahova Hobot hívtuk meg a nagyon gazdag irodalmi repertoárja miatt” – hangsúlyozta Berta Zsolt, a Józsefvárosi Galéria rendezvényszervezője.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben