Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Tereken és háziorvosi rendelőkben építik ki az internet-hozzáférést

Ingyenes köztéri WiFi-hálózat Józsefvárosban

2017. június 09. péntek

Ingyenes köztéri WiFi-hálózatot épít ki Józsefváros önkormányzata a kerületi köztereken idén nyáron, a lakosság szabad internet-hozzáférésének biztosítása érdekében. Nyolc végpontot építenek ki, a helyszíneket szavazás útján, a lakossággal közösen választja ki a kerület vezetése. Emellett 10 háziorvosi rendelőben is kialakítják a szabad internet-hozzáférést.

A Józsefvárosi Önkormányzat elkötelezett az információ, a mobil kommunikációs trendek követésében, ezért szorgalmazza a kerületben élők ingyenes WiFi-hozzáférésnek elősegítését és önként vállalt feladatként kiépíti a rendszert idén nyáron - döntött június 8-án a képviselő-testület. Az ingyenes WiFi-pontokat a kerületi lakosokkal közösen választja ki az önkormányzat vezetése, amelyről internetes szavazás volt. A szavazásba bevont tereken nyolc végpontot látnak el gyors internet-szolgáltatással, nagyobb közterületeknél kettő, kisebb tereknél egy végpont kerül kiépítésre.

 

Emellett tíz háziorvosi rendelőben szintén ingyenes WiFi-hálózatot épít ki az önkormányzat, amelyeket a technikai felmérést követően jelölik ki. 

A kültéri egységek július 1-től, a beltéri egységek augusztus 16-tól folyamatos kiépítéssel lépnek működésbe. A szolgáltatás kísérleti jellegű, 1 éves határozott idejű.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben