Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Előzetesben az elkövető

Halált okozó testi sértés egy józsefvárosi hostelben

2017. június 21. szerda

Egy nő védelmére kelve vert meg egy görög férfit egy józsefvárosi hostel kanadai vendége úgy, hogy az később belehalt a sérüléseibe. A józsefvárosi rendőrök hely és személyismerete sokat jelentett az adatgyűjtés során, a nyomozók 12 órán belül elfogták a tettest. A fotó illusztráció.

Június 3-án érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy egy 56 éves görög férfit súlyosan bántalmaztak egy józsefvárosi hostelben. A járőrök a férfihez mentőt hívtak, akik kórházba vitték, ám sérülései olyan súlyosnak bizonyultak, hogy az orvosok már nem tudták megmenteni az életét – olvasható a Zsaru magazin legfrissebb számában. Az üggyel húsz nyomozó foglalkozott, szimultán folyt az adatgyűjtés, a tanúkutatás és kamerafelvételek megtekintése.  

A görög férfi egy nővel akarta tölteni az éjszakát, ám annak érkezése után összekülönböztek, ami verekedésbe torkollott. A nő bántalmazását hallva lépett közbe a 24 éves kanadai Michael Thomas N., akivel az áldozat az előtérben verekedett össze. 

A kiérkező nyomozók az ott megszálló emberek kikérdezésekor találtak egy szemtanút, aki látta az esetet. A személyleírás alapján még aznap este gyanúsítottként hallgatták ki Michael Thomas N.-t. Ellene halált okozó testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A bíróság június 6-án elrendelte előzetes letartóztatását. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben