Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Kiemelt cél az egészségbiztonság növelése

Elismerés a kerületi egészségügyi dolgozóknak

2017. július 05. szerda

A Semmelweis-nap, vagyis Semmelweis Ignác – az anyák megmentője – születésének évfordulója alkalmából a kerület vezetése idén is kifejezte elismerését a kiemelkedően teljesítő józsefvárosi egészségügyi szakembereknek. A Polgármesteri Hivatal dísztermében szerdán tartott ünnepségen átadták a „Józsefváros Egészségügyéért” és a „Polgármesteri Dicséret” kitüntetéseket, a „Kerületi törzsgárda okleveleket”, a „Főigazgatói Dicséretet” és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Elismerő okleveleit.

Kocsis Máté polgármester ünnepi beszédében hangsúlyozta, évente egy alkalommal lehetőség nyílik arra, hogy megköszönjék a józsefvárosi egészségügyi dolgozóknak áldozatos munkájukat. Az ünnepség az elismeréseken túl módot ad arra is, hogy számot vessenek az eddig elvégzett feladatokkal és sorra vegyék azokat, amelyek még előttük állnak. „Évekkel ezelőtt a biztonság szót tűztük a zászlónkra. Ez egyfelől a közbiztonságot, másfelől az egészségbiztonságot is jelenti, amit kiemelten kezelünk és igyekszünk minden döntésünket annak megfelelően meghozni, hogy az ezzel kapcsolatos céljainkat elérhessük” – szögezte le Kocsis Máté.

Majd azzal folytatta, hogy számos olyan közös eredményük van, amelyekre méltán lehetnek büszkék. Elmondta azt is, hogy vannak olyan, nem önkormányzati döntések is, amelyeket fontos kiemelni: 2017-ben örömmel értesültek arról, hogy folytatódik az egészségügyi dolgozók béremelése, 2019-re az ápolók fizetése átlagosan 65 százalékkal emelkedik, a szakorvosok, szakgyógyszerészek bére pedig két év alatt 202 ezer forinttal emelkedik. Messze vannak még a kívánatos céltól, az egészségügyi dolgozók teljes anyagi megbecsülésétől, de közelednek ehhez. 

Folyamatos egészségügyi fejlesztések

A józsefvárosi egészségügyi döntések kapcsán elmondta: az önkormányzat elindította a háziorvosi életpályamodellt, hogy más településekhez képest vonzóbbá tegye a háziorvosi munkát Józsefvárosban és a fiatal orvosokat bevonzza a kerületbe. Két évvel ezelőtt megújult a Szent Kozma Egészségügyi Központ, de ami ennél is fontosabb, hogy nem pusztán az épített környezet tetszik a betegeknek, hanem az ellátás színvonalának emelkedése is, és az a törődés, amit ott kapnak. 2016-ban átadták az új a Gutenberg téri gyermekorvosi rendelőt, idén áprilisban elkészült a Mikszáth téri rendelő felújítása és nemrég a Hungária körúti háziorvosi rendelő is – sorolta a további fejlesztéseket a polgármester. Hozzáfűzte: a Kálvária téren is kialakítanak egy új rendelőt, az Illés utcában pedig felépül az Addiktológiai Gondozó. Az idei költségvetésben ugyanakkor 120 millió forintot biztosított a képviselő-testület a szakrendelő eszközbeszerzésére.

Emellett folyamatosan modernizálja az önkormányzat a háziorvosi rendelőket: erre a célra minden eddiginél többet, mintegy 750 millió forintot fordítanak idén – szögezte le Kocsis Máté. Ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy ezek az eredmények, pozitív folyamatok nem jelentik azt, hogy vége a munkának, hiszen rengeteg még a tennivaló. Egyúttal arra biztatta a jelenlévő egészségügyi dolgozókat, hogy forduljanak bizalommal a kerület vezetéséhez, hiszen az önkormányzat is érdekelt abban, hogy magas színvonalú ellátást kaphassanak a józsefvárosi lakosok. „Bízom benne, hogy ezekkel az intézkedésekkel azt tudjuk üzenni Önök felé, hogy megbecsüljük a munkájukat, kiemelt és fontos feladatnak tartjuk azt, amit végeznek. A mai elismerésekkel szeretnénk példákat is állítani mások számára. Köszönet és hála jár önöknek, mind az önkormányzat, mind a lakosok részéről. Bízom benne, hogy az a jó együttműködés, amit az elmúlt években kialakítottunk, tovább folytatódik” – zárta beszédét Kocsis Máté.

Zentai Oszkár, az Emberi Erőforrás Bizottság elnöke pohárköszöntőjében kiemelte: ha egészségünk cserbenhagy minket, mindennapi munkánkat, hivatásunkat sem tudjuk elvégezni. Ugyanakkor, amikor erre a legnagyobb szükség van, megkapjuk a segítséget a józsefvárosi egészségügyi ellátórendszerben. „Szeretném megköszönni, hogy önökre mindig számíthatunk és kiemelten szeretném köszönteni a kitüntetésben részesült munkatársakat” – fogalmazott Zentai Oszkár.

A kitüntetettek:

„Józsefváros Egészségügyéért” kitüntetésben részesült:

Dr. Sujtó Katalin (szakorvos – Pszichiátriai Gondozó)

Józsefvárosban 26 éve, a Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központban 15 éve dolgozik közalkalmazottként. Több szakterületen folyamatosan képzi magát a legkorszerűbb terápiákban való jártasság megismerésére. Szakmai munkája kifogástalan, a betegeket magas színvonalon látja el. Munkatársaival segítőkész, nagy teherbírással rendelkezik.

Csősz Katalin (csoportvezető védőnő – Védőnői Szolgálat)

1989 óta dolgozik Józsefvárosban iskolavédőnőként, majd területi védőnőként. Munkáját lelkiismeretesen, komoly szakértelemmel végzi a babák és a mamák örömére. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Védőnői tagozatának vezetője, sokat tesz a magyar védőnők érdekérvényesítése érdekében.

Kovács Tamásné (gondozónő – Bőrgyógyászat)

15 éve dolgozik Józsefvárosban. A nemibeteg-gondozó szorgalmas és fáradhatatlan munkatársa. Folyamatosan továbbképzi magát, törekszik az új információk megszerzésére.

Dr. Kubina Ilona (radiológus szakorvos – Röntgen)

Az egészségügyben 55 éve, Józsefvárosban 7 éve dolgozik. Munkáját kiemelkedően, nagy szorgalommal, odaadással végzi. A betegekkel mindig segítőkész, közvetlen. Munkájában precíz és türelmes. Kiegyensúlyozott személyiségéből adódóan empátiás készsége kimagasló.

„Polgármesteri Dicséret” kitüntetésben részesült:

Dr. Zilahy Dezső (szakrendelés-vezető főorvos – Sebészet)

1983 óta dolgozik közalkalmazottként a Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központban. Munkáját magas szakmai színvonalon, nagy alapossággal végzi, tudása naprakész. A betegek iránt empatikus, türelem és kedvesség jellemzi munkáját. Munkatársai és betegei körében nagy tiszteletnek örvend.

Dr. Tari Péter (háziorvos – Hungária körúti rendelő)

2008 óta van felnőtt-háziorvosi praxisa Józsefvárosban. Munkáját lelkiismeretesen és töretlen lelkesedéssel, magas szakmai színvonalon látja el. Tudása naprakész, betegei és munkatársai egyaránt számíthatnak rá. Kedves és türelmes személyisége miatt betegei nagyon szeretik. 

20 éves Józsefvárosban végzett munkájáért kerületi törzsgárda oklevelet kapott:

Dr. Pavlov Pelkov Alexandar (pszichiáter szakorvos – Pszichiátria), Vőfény Attiláné (pszichiátriai gondozónő – Pszichiátria), Lángné Deák Katalin (csoportvezető gondozónő – Bőrgyógyászat és Nemibeteg-gondozó), Dr. Szalai János Józsefné (asszisztens – Röntgen), Kubinyi Istvánné (asszisztens – Reumatológia), Pásztiné Pongrácz Adél (védőnő), Varga István (karbantartó – Műszaki ellátás), Tuba Gáborné (takarító – Üzemeltetés), Varga Zoltánné (takarító – Üzemeltetés).

30 éves Józsefvárosban végzett munkájáért kerületi, törzsgárda oklevelet kapott: Kovács Béláné (asszisztens – Röntgen)

Főigazgatói Dicséretben részesült:

Bertalan Mária (asszisztens – Sebészet), Gyengési László (pszichológus – Pszichiátria), Horváth Jánosné (takarító – Üzemeltetés), Kiss Béláné (vezető asszisztens – Labor), Kubinyi Istvánné (asszisztens – Reumatológia), Lázár Judit (betegirányító – Recepció), Németh Károlyné (asszisztens – Röntgen), Sebestyén Noémi (humánpolitikai előadó – Főigazgatóság), Turánszki Lászlóné (asszisztens – Labor), Varga Erzsébet (asszisztens – Fül-orr-gégészet). A kitüntetéseket Horváth Szilárd, a Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központ főigazgatója adta át.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Elismerő oklevelében részesült:

Fajkáné Bakos Zsuzsanna, Lukácsné Révész Ágota, Véghné Perényi Anikó, Péter Szabóné Krusch Veronika, Sunyovszkyné Székely Brigitta. Az okleveleket Szabóné Juhász Julianna, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara járóbeteg-szakellátás alelnöke, és Hetesiné Koczó Ildikó, VIII. kerületi alelnöke adták át.  

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben