Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Vidéken ásta el áldozatát

Vádat emelnek a szőnyeges gyilkos ellen

2017. július 07. péntek

Megölte barátnőjét egy férfi 2015-ben Józsefvárosban, majd a nő holttestét egy szőnyegbe csavarva vidékre szállította, ahol egy lakatlan ház udvarán elásta. A Fővárosi Főügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolja az előzetes letartóztatásban lévő, 34 éves férfit. A fotó illusztráció.

A vádirat szerint a férfi és a barátnője együtt szórakozott 2015. augusztus 15-én, majd másnap a hajnali órákban mentek a nő józsefvárosi lakásába – közölte a Fővárosi Főügyészség. A gyilkos ekkor támadt rá a nőre, akit többször is megszúrt. Az áldozat a sérülések következtében a helyszínen életét vesztette. Ezt követően a vádlott a holttestet szőnyegbe tekerte, majd felhívta egy ismerősét, akit – azzal az ürüggyel, hogy költözik – megkért arra, hogy segítsen neki pakolni. A vádlott a szőnyegbe tekert holttestet ismerőse segítségével – aki nem sejtette mit rejt a feltekert szőnyeg – lehozta a lakásból, és azt az áldozat autójának csomagtartójába tette. A holttestet Kalocsára vitte, és ott egy lakatlan ház udvarán elásta, majd az autóról leszerelte a hatósági jelzéseket és a járművet egy parkolóban hagyta.

A Fővárosi Főügyészség a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő a férfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével vádolja.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben