Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A térfigyelő kamerák segítségével fogták el

Vádat emelnek az erőszakoskodó fosztogató ellen

2017. augusztus 29. kedd

Vádemelési javaslattal zárult annak a férfinak az ügye, aki május végén megtámadott egy nőt, majd kifosztotta Józsefvárosban. Az elkövetőt a térfigyelő kamerák segítségével fogták el néhány órával az esetet követően. A nyomozás a napokban ért véget, a rendőrök az ügyiratot vádemelési javaslattal elküldték az illetékes ügyészség részére. A fotó illusztráció.

A 34 éves erdőkertesi Sz. János május 31-én éjjel a Kisfaludy utcában lefogta áldozatát és egy késsel megfenyegette, hogy leszúrja, ha nem követi az utasításait. A nőt határozott ellenállása mentette meg a szexuális erőszaktól, a támadó azonban elvette a hölgy pénzét, mobiltelefonját és elmenekült a helyszínről – olvasható a rendőrség honlapján.

A rendőrök a térfigyelő kamerák felvételei és a személyleírás alapján pár órával később az Üllői úton felismerték a férfit, aki egy társasházba menekült, elbújt a belső udvaron és elrejtette a nőtől elvett mobiltelefont. Sz. Jánost a helyszínen elfogták és elállították a VIII. kerületi Rendőrkapitányságra, ahol ruházatának átvizsgálásakor megtalálták a bűncselekmény elkövetésénél használt kést.

A férfit szexuális erőszak kísérlete és kifosztás megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozást a józsefvárosi rendőrök befejezték és a keletkezett ügyiratot a napokban vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészség részére.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben