Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Ex librisek és illusztrációk

Ürmös Péter kisgrafikái a H13 galériájában

2017. szeptember 08. péntek

Retrospektív kiállítás nyílt Kép-Írás címmel Ürmös Péter grafikusművész válogatott munkáiból szeptember 5-én a Horányszky utcai Diák és Vállalkozásfejlesztési Központban (H13). A Művészbarátok Egyesülete és a Kisgrafika Barátok Köre Grafikagyűjtő és Művelődési Egyesület szervezésében megvalósult, ex libriseket és illusztrációkat felvonultató tárlat a hónap végéig tekinthető meg a H13-ban galériájában.

Ismerősen csenghet a Kisgrafika Barátok Köre Egyesület neve a Horánszky utcai H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központ galériájának programjait követő, művészetbarát olvasóink számára, hiszen visszatérő kiállítók ők kerületünkben. Ezúttal Ürmös Péter szépirodalmi művekhez alkotott illusztrációi és általa készített ex librisek adják a szeptemberben látogatható kiállítás anyagát. 

A megnyitón Zékány Zoltán, a H13 szakmai igazgatója, és Geröly Tibor, a jövőre alapításának 45. évfordulóját ünneplő Művészetbarátok Egyesületének elnöke köszöntötte az alkotót, majd Vasné dr. Tóth Kornélia művelődéstörténész, az Országos Széchenyi Könyvtár tudományos főmunkatársa nyitotta meg a kiállítást. Mint elmondta, Ürmös Péter egész alkotói munkásságán végigvonul az illusztrációs vonal. 

A népies ihletettségű művek mellett a magyar-, és a világirodalom nagy alakjai és művei állnak alkotásai középpontjában, az illusztrált művek között éppúgy található mítosz, mese, regény, népballada, eposz, tragédia, mint lírai költemény is az ókortól egészen napjainkig.

Fotó: Huszár Boglárka/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben