Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Józsefváros is részt vett az Európai Sporthéten

Kerületi sportnap a Vajdában

2017. szeptember 21. csütörtök

Nyolc józsefvárosi iskola csapata mérkőzött meg egymással az Európai Sporthét alkalmából, szeptember 20-án és 21-én megrendezett kerületi sportnapon. A kétnapos eseményen a gyerekek futballban, kötélmászásban, asztaliteniszben és futóversenyen mérhették össze ügyességüket.

Az Európai Sporthét nevű kezdeményezés népszerűsíteni kívánja a sportot és a testmozgást az egész kontinensen. Az esemény nemcsak a közös sportolásra remek alkalom, hanem az iskolák közti barátság kialakítására is.

A rendezvényt Sántha Péterné alpolgármester nyitotta meg. „Nagyon szeretem, amikor a gyerekek mozognak, az pedig külön öröm számomra, amikor a legtehetségesebbek mérik össze tudásukat” – nyilatkozta lapunknak.

Az alpolgármester beszédében felhívta a gyerekek figyelmét a részvétel fontosságára is a győzelem mellett.

„Lévén, hogy sportiskola vagyunk, célunk, hogy a gyerekek minél többet mozogjanak. Külön örülünk, hogy a kerület iskoláit is sikerült megszólítanunk ezzel a rendezvénnyel” – mondta Borka Gábor, a Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola testnevelő tanára. Az iskolák mellett a Belső Pesti Tankerület és a Mahatma Gandhi Emberi Jogi Egyesület is képviseltette magát az eseményen.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben