Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Akiért egész Erdélyben zúgtak a harangok

Szentmise Márton Áron boldoggá avatásáért

2017. szeptember 25. hétfő

Már negyedik alkalommal mutattak be szentmisét a Tisztviselőtelepi Magyarok Nagyasszonya Templomban Márton Áron hitvalló erdélyi püspök boldoggá avatásáért. A szeptember 24-én, délelőtt 10 órakor kezdődő szentmisét – amelyet a Mária Rádió közvetítésében a rádióhallgatók is végigkísérhettek – Potyó Ferenc pápai prelátus, a Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség általános helynöke mutatta be Vargha Miklós Péter esperes, a templom plébánosának koncelebrálásával.

Mára már hagyománnyá vált, hogy Józsefvárosban, a Tisztviselőtelep templomában szeptember végén összegyűlnek a Magyarországon élő vagy éppen itt tartózkodó erdélyi hívek, és a helyi közösség tagjaival részt vesznek a Gyulafehérvári Érsekséggel közösen szervezett eseményen. Idén is megteltek a templom padsorai, hogy részt vegyenek a szentmisén és közösen imádkozzanak az 1980. szeptember 29-én, életének 85., püspökségének pedig 42. évében elhunyt hitvalló erdélyi püspök boldoggá avatásáért.

Az misét megelőzően egy rövidfilmen a résztvevők végigkövethették Márton Áron életét szülőfalujától, a székelyföldi Csíkszentdomonkostól egészen a Gyulafehérvári érseki székesegyházig, ahol végső nyugalomra helyezték, majd a vetítés után Potyó Ferenc megáldotta a csíksomlyói csodatévő Szűz Mária-szobornak másolatát.

A szentmisét követően – amelyen Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára is részt vett – frissítőkkel és süteményekkel várták a híveket egy oldott hangulatú beszélgetésre.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben