Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Születése óta Józsefvárosban él

A nyolcvanhárom éves Gódor Lajosnét köszöntötték

2017. szeptember 26. kedd

Károlyi Ilona 1934-ben született Budapesten, kisgyermekként nagymamájánál laktak szüleivel a Horváth Mihály téren, majd a hatvanas években költözött a Százados úti lakásába, ahol jelenleg is él. A kiváló egészségnek örvendő ünnepeltet Sára Botond alpolgármester, a Százados negyed képviselője köszöntötte.

A józsefvárosi gyökerekkel rendelkező Gódor Lajosné, leánykori nevén Károlyi Ilona nyolcvanhárom évvel ezelőtt született. Édesapja hivatásos katonaként, édesanyja pedig a Horváth Mihály téri telefonközpontban dolgozott. Szülei frigyéből két gyermek született: Ilonka néni két évvel ezelőtt vesztette el húgát. A szépkorú idős néni könyvtárosi, és magyar tanári végzettséggel is rendelkezik. Dolgozott a Csobánc utcai BVHSZC Bókay János Szakgimnáziumban, illetve a Szakszervezetek Országos Tanácsában.

Férjétől elvált, házasságából két fiúgyermek született, akiket egyedül nevelt fel. Ma már öt unokával és egy dédunokával is büszkélkedhet Ilonka néni. A mai napig nagyszerű egészségnek örvendő ünnepelt rendszeresen olvas és köt, ellátja saját háztartását, és ha teheti nagyokat sétál a megújuló Százados negyedben. 

A jeles napon Sára Botond alpolgármester, a Százados negyed önkormányzati képviselője köszöntötte Gódor Lajosnét. „Évek óta ismerem Ilonka nénit, aki több évtizede él a Százados úti otthonában. Óriási erővel és energiával rendelkezik a mai napig, igazán dicséretreméltó és példaértékű lehet minden korosztály számára a most nyolcvanhárom éves szépkorú néni. Fontos, hogy tiszteljük és becsüljük meg az időseket, akik megalapozták a mi életünket, és akik mintát adtak kitartásból. Ilonka nénit egy gyönyörű virágcsokorral köszöntöttük születésnapján” – fűzte hozzá az alpolgármester. 

Fotó: Senger Nikolett/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben