Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Tisztelet és megbecsülés a szépkorúaknak

Színházi előadások Az idősek világnapja alkalmából

2017. október 02. hétfő

Józsefváros önkormányzata Az idősek világnapja alkalmából a Turay Ida Színház előadásaira szóló színházjegyeket ajándékozott több mint 600 időskorú lakójának. Október 1-jén és 2-án, zenés vígjátékokat tekinthettek meg a szépkorúak, akiket Sántha Péterné és Sára Botond, Józsefváros alpolgármesterei köszöntöttek.

Mindkét napon teljesen megtelt a Turay színház nézőtere, a szépkorúak az önkormányzat jóvoltából zenés előadásokat tekintettek meg. Az október 2-ai színdarabot megelőzően Sára Botond köszöntőbeszédében arról beszélt, hogy 2013-ban Józsefváros elnyerte az idősbarát kerület díját, amihez igyekszik méltó maradni.

Mint mondta: az időseknek – ahogyan a fiataloknak is – az egyik legfontosabb az életében a biztonság, ezért a legtöbbet a biztonságért – ezen belül a közbiztonság, az egészségbiztonság és az idősekről való gondoskodás területén – tett az önkormányzat. Sára Botond kiemelte, hogy az elmúlt években a kormány segítségével 4,5 milliárd forintot költöttek a közbiztonság javításáért. Ennek eredménye is lett: 2016-ban 34,5%-kal csökkent a kerületben a bűncselekmények száma és javult a felderítési mutató is. „Beszédes adat, hogy ma négy elkövetett bűncselekményből három felderítésre kerül” – hangsúlyozta Sára Botond, aki felhívta a résztvevők figyelmét a kerületi bűnmegelőzési és áldozatsegítő programra, a JÁSZER-re, amely rendszeresen hasznos információkkal látja el a kerületieket.

Az egészségbiztonságra áttérve Sára Botond azt mondta: amellett, hogy teljes körűen megújult az Auróra utcai szakrendelő, 750 millió forintot fordítottak egészségügyi fejlesztésekre. Ennek részeként megújulnak a háziorvosi rendelők, eszközberuházást hajtottak végre a Szent Kozma Egészségügyi Központban, és bevezették az egészségügyi életpályamodellt. Az alpolgármester kitért az idősek nappali ellátására is. Mint mondta: valamennyi önkormányzati idősklub felújításra kerül annak érdekében, hogy az oda járó időseknek a mindennapjai tartalmasabban és kényelmesebben teljenek. „Az időseknek megbecsülés és tisztelet jár” – zárta beszédét Sára Botond.

A vasárnapi előadáson Sántha Péterné alpolgármester örömmel hangoztatta, hogy élénk élet folyik a józsefvárosi idősklubokban.

Ezekben a hetekben zajlanak a szüreti mulatságok, ugyanakkor kerületszerte vannak olyan programok is, amelyeken különböző generációk vesznek részt közösen. Kiemelte, hogy külön örömet jelent, hogy a szépkorúak megosztják tapasztalataikat a fiatalabb korosztállyal, hasznos időt töltenek el együtt, közösen szedik a szemetet, óvják a tisztaságot Józsefváros terein és utcáin. Majd azt kívánta a jelenlévő időseknek, hogy nyugdíjas éveiket töltsék minél tartalmasabban.

Hozzáfűzte: ehhez Józsefváros önkormányzata igyekszik minden segítséget megadni, mind az épített környezet fenntartásával, mind szabadidős programokkal. 

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben