Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

„A mozgása olyan, mint Erdei Zsolté”

Európa-bajnok ökölvívó Józsefvárosban

2017. október 03. kedd

A most 17 éves Barbosu Tibor a Bauer Sándor utcában él, innen jár minden nap Kispestre, az MTK ökölvívó edzéseire. A fiatal fiú nyolcéves korában vett fel először bokszkesztyűt, de már négyszeres országos bajnok, sőt, 2014-ben meghódította Európát is. A Romániában született Tibor négyéves korától él kerületünkben, korábban a Lakatos Menyhért Általános Iskolába járt, a közelmúltban pedig megszerezte a magyar állampolgárságot is.

Józsefváros kiváló sportolóját, Barbosu Tibort edzés közben látogattuk meg az MTK edzőtermében. „Kilencévesen kerültem a szakosztályhoz, azóta Drexler Géza edző irányítása alatt igyekszem fejlődni. A boksz már nem csak hobbi, hanem az életem szerves része, ugyanakkor nagyon sok lemondással is jár. Nem járok bulizni, nem maradok ki, a vakáció ideje alatt is csak a strandra mentem el, hiszen az edzésekre és a mérkőzésekre mindig fitten kell készülnöm.

Már vannak sikereim, hiszen többszörös magyar bajnok vagyok, egyszer Európa bajnoki címet is szereztem, de a cél, hogy kijussak az olimpiára. Szeretném, ha büszkék lennének rám az ismerőseim, a barátaim. Akarom, hogy lássák: az önuralom, és a kitartás mindig meghozza a gyümölcsét” – hangsúlyozta a fiatal tehetség.

Drexler Géza, az MTK ökölvívó edzője már évek óta foglalkozik Tiborral. „Külön órákat adtunk a fiatal fiúnak, ugyanis a tehetségét megláttuk, csak a képességein kellett csiszolnunk. Nagyon kitartó, rendszeresen jár az edzésekre, és nem csavarog, hanem gyakorol, és készül a soron következő megmérettetésre. Óriási és kimagasló tehetségnek tartjuk Tibort, az eddigi eredményei is ezt bizonyítják. A mozgása, izomzata, a felépítése olyan, mint Erdei Zsolté.

Mi már most nagyon büszkék vagyunk rá. Szakosztályunk nem csak a sportban, hanem az élet több más területén is segíti a tehetséges sportolókat. Tibornak nem kell fizetnie tagdíjat, és ha iskolai tanulmányaival gondjai vannak, akkor korrepetáló tanárt biztosítunk számára” – fűzte hozzá a szakedző.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben