Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Negyven éve boldog házasságban

A Rostás házaspárt köszöntötték az évfordulón

2017. október 06. péntek

Negyvenedik házassági évfordulójuk alkalmából köszöntötte Sántha Péterné alpolgármester a Karácsony Sándor utcában élő Rostás Gergelyt és feleségét. A frigyet Józsefvárosban kötötték, és megismerkedésük története is kerületünkhöz kapcsolódik.

Rostás Gergelyné, leánykori nevén Németh Beatrix, születése óta Józsefvárosban él, immár hetvenkét éve. Hosszú ideig a Bacsó Béla utcában lakott szüleivel, abban az épületben, ahol későbbi férje albérletben élt. Megismerkedésük idején Rostás Gergely – elvégezve a Katonai Főiskolát és a Műszaki Egyetemet – híradástechnikai tisztként szolgált, Beatrix a Magyar Államvasutaknál dolgozott leltári ellenőrként.

Házasságukból egy lánygyermek született, aki a közelmúltban unokával ajándékozta meg a szüleit. „Ha voltak is gondjaink, akkor azt mindig megbeszéltük, hiszen szerettük és tiszteltük egymást ebben a negyven évben. A fiatalok többsége pénzhajhász életet él, ami miatt meghal a kommunikáció a házasságban, ezért lehet olyan sok a válás manapság. Mi fontosabbnak tartottuk egymás értékeit, tulajdonságait szem előtt tartani, és kölcsönös volt a bizalom” – fejtette ki Rostás Gergelyné. 

A házaspárt a jeles alkalomból Sántha Péterné alpolgármester látogatta meg. „Önkormányzatunk nagy becsben tartja az időseket, fontos, hogy tiszteljük őket, és tanuljunk tőlük arról, hogy soha nem szabad feladni” – fűzte hozzá az alpolgármester, aki egy gyönyörű virágcsokorral és egy üveg vörösborral lepte meg a házassági évfordulójukat ünneplő Rostásékat.

Fotó: Huszár Boglárka/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben