Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Vakáció

Józsefváros nyáron is vigyáz a gyermekekre (+ fotók)

2011. június 22. szerda

Minden józsefvárosi alsó tagozatos diák saját láthatósági mellényt kap a tanévzárón. Kocsis Máté javaslatára a parkolási bevételből minden kisgyerek kap egy „Józsefváros vigyáz rám!” feliratú láthatósági mellényt. Az ebben játszó, kerékpározó gyerekeket az autósok könnyebben észreveszik, amellyel számos baleset előzhető meg.

A nyár során a gyerekek többet közlekednek az utcán, gyakrabban mennek a közeli játszótérre vagy kerékpároznak a lakóhelyük közelében. Emiatt a nyári balesetek száma is megnő. Kocsis Máté ezeket a baleseteket szeretné megakadályozni a gyermeknek kiosztott láthatósági mellényekkel. Azok, akik még jövőre is alsó tagozatosok lesznek, vagyis az általános iskolák 1., 2., és 3. évfolyamos tanulói kapnak ilyen mellényt, „Józsefváros vigyáz rám!” felirattal. A ruhadarabokat a parkolásból befolyó összegből vásárolta a kerület, hiszen a polgármester tavaly januárban, a közterületi parkolás átvételekor ígéretet tett arra, hogy a parkolási díjakat forgalomtechnikai fejlesztésekre, valamint közlekedésbiztonsági eszközök vásárlására fordítják. Ennek köszönhető, hogy idén közel ezer diák kap ajándék mellényt a polgármestertől, aki nagyon fontosnak tartja, hogy a kerületben élők és főleg a gyerekek minél nagyobb biztonságban legyenek. Ezen a héten zajlanak az utolsó évzárók az iskolákban, jövő héttől kitör a vakáció. Tanévkezdés szeptember 1-jén lesz, amikor újra a tanulás veszi át a főszerepet a gyerekek életében.

Józsefvárosban 2011. a közbiztonság éve, amikor számos újabb közbiztonságot és biztonságot segítő fejlesztésre kerül sor. Például szintén a parkolási bevételekből számos gyalogátkelőhely újul meg főként az iskolák környékén.  

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben