Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Kifestették az iskola folyosóját

Társadalmi munka a JEGYMI-ben

2017. október 20. péntek

Gyönyörű festmények díszítik október 18. óta a Józsefvárosi Egységes Módszertani Intézet és Általános Iskola (JEGYMI) folyosóit. A Mosolygó Kórház Alapítvány szervezésében az E.ON munkatársai társadalmi munkában szépítették meg az iskola belső terét. Az oktatási intézmény dolgozói és a diákok is nagy örömmel fogadták a civil szervezet kezdeményezését.

„Célunk az, hogy a különböző nagyvállalatokat arra ösztönözzük, hogy társadalmi felelősségvállalás keretében segítsenek az oktatási intézményeknek. Jelen esetben az E.ON Energiaszolgáltató Kft. munkatársai a mi közvetítésünk által jutottak el a JEGYMI-be, ahol gyönyörű mintákat festettek a folyosók falaira” – mondta lapunknak Faragó Brigitta, a Mosolygó Kórház Alapítvány országos koordinátora. Hozzátette: eddig több mint ötven oktatási intézményben volt ehhez hasonló falfestő kezdeményezésük.

„Már évek óta tervezzük, hogy az iskola falait feldíszítjük képekkel, szimbólumokkal: ez a vágyunk most valóra vált a Mosolygó Kórház Alapítvány kezdeményezésének köszönhetően. Nyár elején kerestek meg minket a falfestő programjukkal” – mondta el Jenei Andrea, a JEGYMI vezetője. „A színes és díszes falak harmóniát teremtenek, és egyértelműen pozitív hatással vannak a gyermekekre. Nagyon hálásak vagyunk mindenkinek, akik a falfestő munkában részt vettek” – hangsúlyozta Jenei Andrea.

Fotó: Szirmai Norbert/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben