Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Hetet egy csapásra

Színielőadás alsó tagozatosoknak a Kesztyűgyárban

2017. október 24. kedd

A Grimm-Busz Színház: Hetet egy csapásra című előadását tekinthették meg a Lakatos Menyhért Általános Iskola alsó tagozatos diákjai a Kesztyűgyár Közösségi Házban. A Grimm testvérek egyik legszebb meséjét feldolgozó szegedi társulat óriási sikert aratott a gyermekek körében, akik fontos szerepet kaptak a történet alakításában is.

„Immár az ötödik alkalommal szervezünk díjmentes színházi előadást józsefvárosi kisdiákoknak” – mondta Varga Zita, a Kesztyűgyár Közösségi Ház szakmai vezetője. Ebben a hónapban a szegedi Grimm-Busz Színház társulatának Hetet egy csapásra című előadását tekinthették a Lakatos Menyhért Általános Iskola alsó tagozatos tanulói. Az előadás sajátossága, hogy a gyermekeket is bevonják: segíteniük kell, hogy a szereplők közül a jó felülkerekedjen a rosszon. „Kezdeményezésünknek több célja is van: a gyermekek kiszabadulhatnak egy rövid időre az iskola falai közül, színházi élménnyel gazdagodhatnak, valamint megismerkedhetnek a Kesztyűgyárral” – hangsúlyozta a szakmai vezető.

A gyerekeket Kiss Imre Ottó, a Lakatos iskola napközis nevelője és három kollégája kísérte el a közösségi házba. „A diákok többsége nem tud eljutni egy olyan nívós előadásra, mint amilyet most megtekinthettek. Ennek a korosztálynak nagyon fontos, hogy láthassanak, hallhassanak mesét, hiszen ez segíti a kreativitásukat, gazdagítja a fantáziájukat és álomvilágukat. Nagyon hálásak vagyunk, hogy elhozhattunk négy osztályt negyvenhét gyermekkel” – mondta a pedagógus.

A gyerekek alakíthatták, formálhatták, vagyis teljes mértékben bevontuk őket a történetbe, ezért az előadás végéig fent tudtuk tartani az érdeklődésüket, és kíváncsiságukat” – magyarázta Zombori Béla, a Grimm-Busz Színház társulat tagja. „A darabnak van egy fontos üzenete is, miszerint minden problémának van tisztességes és becsületes megoldása, csak gondolkodni kell előtte” – tette hozzá a színész. Novemberben az Aranyszamár Bábszínház: Az aranyecset című darabját a Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola diákjai tekinthetik meg a Kesztyűgyár Közösségi Házban.

Fotó: Huszár Boglárka/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben