Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

20 tabletet kapott az intézmény

Kódolás Hete a Molnár Ferenc Iskolában

2017. október 30. hétfő

A kódolásé volt a főszerep október 7. és 22. között a Molnár Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában. A Grundsuli a Karácsony Sándor Közalapítvány jóvoltából 20 db tabletet nyert, melyeket a gyerekek a Kódolás Hete alkalmából vettek birtokba.

A tanulók a Lightbot alkalmazás segítségével játszva tanulták a programozás alapjait. A CodeWeek, azaz a Kódolás Hete során a 4.a osztályt vendégül látta az EPAM szoftverfejlesztő vállalat, ahol a gyerekeket csemegével, előadással, irodalátogatással és ajándékkal várták. A XXI. századi munkakörnyezet és az informatikusok munkájának megfigyelése pályaválasztási szempontból is hasznos volt a tanulóknak. 

A Kódolás Hete a Logiscool Nyugatiban folytatódott, ahol a gyermekek parancsai számítógépes játékká váltak. A logikai és a folyamatban való gondolkodás manapság olyan kulcskompetenciák, amelyek fejlesztésére a kódolás az egyik legjobb eszköz. 

A Kódolás Hetének zárásaként a negyedikesek megismerkedtek a Lego Mindstorms EV3 robottal. Egyik osztálytársuk mutatta be nekik a robot működését és a programozásban rejlő végtelen lehetőségeket. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben