Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Tökfaragás és jelmezkészítés nem csak gyermekeknek

Vidám hangulatú Halloween partyk Józsefvárosban

2017. október 30. hétfő

A Halloween ősi kelta hagyományokból kialakult ünnep, amelyet egyre több európai ország is átvett. Október 31-e elmaradhatatlan jelképe a démonűző erejűnek tartott töklámpás. Józsefvárosban, a Kesztyűgyár Közösségi Házban és a Teleki téren is színes programokkal várták az érdeklődőket: nem hiányozhatott az elmaradhatatlan tökfaragás és jelmezkészítés sem.

„Szokás szerint jelmezversenyt hirdettünk: lehetett hozni, illetve a kollégáim segítségével helyben akár el is készíteni a legrémisztőbb maskarákat. A gyermekek kipróbálhatták ügyességüket is: saját maguk faraghatták ki ünnepi töklámpásukat. Ezeken kívül kézműves foglalkozással és ünnepi arcfestéssel vártuk a hozzánk betérőket. A tökfaragó és a jelmezversenyt két kategóriában is értékes ajándékokkal díjaztuk” – sorolta a programokat Varga Zita, a Kesztyűgyár Közösségi Ház szakmai vezetője. A Mátyás tér intézményben immár ötödik alkalommal rendezték meg a gyermekek és felnőttek nagy örömére a Halloween partyt.

Háfra Nikolett nyolcéves unokahúgát kísérte el a Kesztyűgyár programjára. „Nagyon élvezte a tökfaragást, és azt, hogy itt készíthette el jelmezét. Vidám és jó hangulatú eseményt szerveztek nekünk, és örülök annak is, hogy nemcsak a gyerekek, hanem a családtagok is új barátokra lelhetnek egy-egy hasonló rendezvényen” – fűzte hozzá Háfra Nikolett.

Démonűzés a Teleki térnél is

A Társak a Teleki Térért Egyesület október 29-ére szervezett Halloween-kavalkádot. „A rossz idő miatt sajnos fedett helyre kellett mennünk, de a programunk minden elemét sikerült megtartani” – mondta Bozsányi Erika, a civil szervezet rendezvényszervezője.

Itt is lehetett tököt faragni, jelmezbe bújni, mielőtt megkezdődött volna a táncos mulatság. A szervező hozzátette: az ilyen és hasonló rendezvényeikkel is a helyi közösséget szeretnék összekovácsolni, bővíteni.

Fotó: Baranyai Attila, Nyári Gyula/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben