Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

„Életem egy korszaka lezárult”

Csámpai Rozália kiállítása a Kesztyűgyárban

2017. november 08. szerda

Közel harminc alkotással nyílt meg Csámpai Rozália festőművész kiállítása november 6-án a Kesztyűgyár Közösségi Házban. A zsúfolásig megtelt teremben a művésznő egykori mestere és tanítványai is megjelentek az „Életem egy korszaka lezárult” című kiállításon.

„A képeimet uraló élénkpiros szín a fájdalmat szimbolizálja. Az itt kiállított alkotások többsége egy emlék, amely a két éve elhunyt férjemhez köt” – mondta a festőművész, akinek jelenlegi és egykori tanítványai is ott voltak a megnyitón. „A gyász a legfájdalmasabb emberi érzés: beletörődni és elfogadni a szeretett hozzátartozó elvesztését.

Az ember tehetetlen, de folyamatosan keresni kell a kivezető utat. Én a festészetből merítek erőt a mindennapokhoz, és boldog vagyok, hogy az alkotásaim elnyerik az emberek tetszését” – fejtette ki Csámpai Rozália.

 

 A kiállítást Czibula Katalin művészettörténész nyitotta meg, aki felemelőnek nevezte a hétfő estét. „Izgalmas és mély érzésekkel teli alkotások jelennek meg Csámpai Rozi munkásságában. Egy érdekes ellentét, vagy kettősség figyelhető meg: a gyász okozta fájdalom, valamint a festőnőre jellemző életszeretet és vidámság.

Minden embert utolér egyszer ez a fájdalmas és megrendítő érzés, de van, aki példát tud mutatni ennek elviselésében, Csámpai Rozália egy ilyen ember” – hangsúlyozta a művészettörténész.

Az „Életem egy korszaka lezárult” című kiállítás december 1-ig ingyenesen megtekinthető a Kesztyűgyár Közösségi Házban.  

Fotó: Szirmai Norbert/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben