Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Varázsfuvolácska az Erkel Színházban

Születésnapi színielőadás józsefvárosi gyerekeknek

2017. november 08. szerda

Józsefváros 240. születésnapja alkalmából az önkormányzat egy meglepetés-előadással kedveskedett a kerületi nagycsoportos óvodásoknak és alsó tagozatosoknak november 7-én. Közel 1200 gyermek nézhette meg közösen Aczél András Varázsfuvolácska című darabját az Erkel Színházban. Az előadást Sántha Péterné, Józsefváros alpolgármestere is megtekintette.

„Úgy gondoltuk, hogy a kerület születésnapja alkalmából a legkisebbeket is megajándékozzuk, mégpedig egy olyan kulturális programmal, ami hatalmas meglepetés és élmény számukra. Az Erkel Színházat kértük meg ennek megvalósítására, mivel csodálatos a repertoárjuk” – fejtette ki az esemény kapcsán Sántha Péterné alpolgármester.

Hozzátette, hogy a gyerekek láthatóan élvezték a darabot: az óvodások egy remek színházi élménnyel gazdagodtak, az általános iskolásokat pedig a történet is magával ragadta. A darab után újabb meglepetés várta a gyerekeket: az alpolgármester Józsefváros címerével ellátott csokoládét és kitűzőt osztott ki nekik.

„A gyerekek az eredeti Varázsfuvola történetet láthatták, amit megpróbáltunk számukra érthetővé, élvezhetővé varázsolni. Ezért került be a darabba a mesélő manó, aki összefogja a történetet”- magyarázta az előadás rendezője.

Aczél András szerint nagyon fontos a színháznak, hogy jó kapcsolatot ápoljon Józsefvárossal és az önkormányzattal, ezért örültek a megkeresésnek. 

Fotó: Huszár Boglárka/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben