Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A 240. évfordulót ünnepelték a Víg Otthonban is

Operett-előadás a jeles nap alkalmából

2017. november 09. csütörtök

Józsefváros 240. születésnapját ünnepelték a Víg Otthon Idősek Klubjában november 8-án. A jeles évforduló alkalmából a résztvevők operett slágereket hallhattak a Turay Ida Színház művészeinek előadásában, az eseményt Sántha Péterné alpolgármester nyitotta meg.

Az „Én vagyok a Józsefváros” kezdetű vers elszavalásával kezdte megnyitó beszédét Sántha Péterné alpolgármester. „Ebben a versben néhány lényeges momentum szerepel ugyan, de mi tudjuk, hogy Józsefváros ennél százszor gazdagabb és színesebb, ugyanakkor árnyaltabb is, kihívásokkal teli kerület” – fejtette ki az alpolgármester.

Beszédében kiemelte, mi mindent élt át a kerület és vele együtt lakói is, beleértve az 1838-as nagy árvizet, az 1848-as és az 1956-os forradalom és szabadságharcot. „Az viszont már nem történelem, hogy jó néhány éve Józsefváros a fejlődés útjára lépett: megújultak a tereink, házaink, utcáink és kerületünkben van a legtöbb egyetem” – zárta szavait Sántha Péterné.

A megnyitó után operett-műsort tekinthettek meg a klubtagok. A Turay Ida Színház négy művésze: Bódi Barbara, Mahó Andrea, Pásztor Máté és Sövegjártó Áron olyan ismert operett slágerekkel készültek, fergeteges hangulatot teremtve, melyeket a közönség is velük tudott énekelni.

A műsor végén az alpolgármester ajándékcsomagokkal kedveskedett a klubtagoknak.

Fotó: Senger Nikolett/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben