Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Koncert a Nemzeti Múzeumban

A MÁV Szimfonikus Zenekar köszöntötte Józsefvárost

2017. november 13. hétfő

Sokan ellátogattak november 11-én a Magyar Nemzeti Múzeumba, ahol a méltán világhírű MÁV Szimfonikus Zenekar adott ünnepi koncertet Józsefváros 240. születésnapja alkalmából. Az ünnepi eseményen Sántha Péterné alpolgármester köszöntötte a jelenlévőket.

„A zene felemel, elfeledteti a bánatunkat, közelebb hoz bennünket egymáshoz, a zene egy csoda” – mondta Sántha Péterné alpolgármester ünnepi köszöntőjében.

Hozzátette: az ünnepi rendezvénysorozat egyik fénypontja a MÁV Szimfonikus Zenekar koncertje. A Nemzeti Múzeumban a MÁV Szimfonikusok szombaton este nagy sikert arattak: a közönség óriási tapssal hálálta meg a zenés estét. A hangverseny végén a vendégeket egy pohár pezsgőre invitálták a szervezők.    

„Egy igazán impozáns helyen, egy kiváló hangversenyen vehettünk részt. Bízom abban, hogy a következő születésnapi eseményeinkre is ilyen szép számmal látogatnak majd el a józsefvárosi polgárok” – mondta az est végén Sántha Péterné alpolgármester.

A zenekart Csurgó Tamás karmester vezényelte, aki az előadás után lapunknak elmondta: több évtizede vannak jelen Józsefvárosban, ahol nagyon jól érzik magukat, és természetesen igyekeznek bekapcsolódni a kerület kulturális életébe. „A ma esti műsorunkban hallhatóak voltak komolyabb és könnyedebb művek, illetve darabjaink egy része a költészethez kapcsolódott” – tette hozzá Csurgó Tamás.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben