Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Kora este

Tenk László „tizenhetes” képei a Józsefvárosi Galériában

2017. november 14. kedd

Immár harmadik alkalommal nyílt kiállítás Tenk László festményeiből a Józsefvárosi Galériában. A december 5-ig megtekinthető Tizenhét tizenhetes című tárlaton a Munkácsy-díjas festőművész tizenhét idén készült alkotását mutatja be a látogatóknak.

A Józsefvárosi Galéria kiállításmegnyitóit rendszerint nagy érdeklődés övezi, Tenk László tárlatának november 10-ei megnyitójára is teljesen megtelt látogatókkal a kiállítótér.

Pozsár Eszter szaxofonművész előadását követően P. Szabó Ernő művészettörténész méltatta Tenk László alkotásait. Mint mondta: a különleges állapotot idéznek meg ezek a képek. A művészettörténész szerint az alkotó egyik művének a címe a – Kora este – jól jellemzi a kiállított anyagot. „Kifejezi azokat az ellentéteket, amelyek a sötétség és a világosság, nappal és éjszaka fogalmához kapcsolódnak. A nappal az emberiség számára az aktivitást jelentette, az éjszaka pedig az ismeretlen birodalma” – hangsúlyozta.

P. Szabó Ernő beszélt a művészi szándékról is, amely beburkolja a formákat a fénynek és a sötétségnek e különös szövetébe, hogy megvédje őket mindazon történetektől, amelyek az emberi életet jellemzik.

Tenk László kiállítását december 5-ig lehet ingyenesen megtekinteni a Józsefvárosi Galériában. A gyermekek számára, korcsoportos bontásban november 20. és 24. között múzeumpedagógiai foglalkozást tartanak. November 24-én 18 órától dokumentumfilmet vetítenek, amelyen Tenk Lászlótól is lehet kérdezni. Az érdeklődők november 29-én 18 órától ingyenes tárlatvezetésen vehetnek részt. 

Fotó: Huszár Boglárka/Józsefváros újság 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben