Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Kiállítás, koncert és kirakodóvásár

Ünnepi programok a megújult Teleki téren

2017. november 20. hétfő

Józsefváros 240. születésnapja alkalmából vidám hangulatú születésnapi rendezvénnyel, izgalmas programokkal várta az érdeklődőket szombaton a Társak a Teleki Térért Egyesület. Még a rossz idő sem szegte kedvét a szervezőknek: három festőművész kiállítását az Otthon Klubban tekinthették meg a vendégek, míg a délutáni színházi előadásra és a koncertre már az ég is kiderült.

A születésnapi rendezvénysorozat újabb állomása volt a Teleki László tér, ahol a Társak a Teleki Térért Egyesület családi programokkal várta a kerületben élőket. Feicht Rezsőné, a civil szervezet elnöke elmondta: három roma származású festőművész (Rácz Anna, Bari Gábor, Nyári-Sárkány Péter) alkotásait tekinthetik meg a józsefvárosiak a Népszínház utca és a Kun utca sarkán található Otthon Klubban kedd estig.

„A megújult Teleki tér főbejáratánál mézkóstolóval, valamint kenyérlángossal és forró teával vártuk vendégeinket. Itt találkozhattak a rendezvényre érkezők az egyesületünk kreatív műhelyében készült kézműves munkákkal is. Józsefváros alapításának 240. évfordulójára egyesületünk egy képeslapot készített, amellyel megajándékoztunk minden résztvevőt. A képeslapon a Teleki téren található szobrok láthatóak” – fűzte hozzá Feicht Rezsőné.

Délutánra már az esőfelhők is elkerülték a Teleki teret, így mindenki nagy örömére zavartalanul tekinthették meg a jelenlévők a Grimm-Busz Színház: A csodálatos lámpás című mesedarabját. Ezt követően a különleges és egyedülálló családi zenekar, a Karaván Família adott nagyszerű koncertet, bemutatva a roma folklór gyönyörű dallamait.  

Muzsika és filmvetítés a piacon

Szombat délelőtt a Teleki tér másik oldalán, a piacon is ünnepi hangulat volt: a 240. évforduló kapcsán kiváló cigánymuzsikusok adtak koncertet. A zenészek előadása után Bereményi Géza Eldorádó című filmjét vetítették le a vásározóknak.

Fotó: Baranyai Attila, Nyári Gyula/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben