Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Roma példaképek az iskolában

Pályaorientációs projekt és családi nap a JEGYMI-ben

2017. november 21. kedd

Jó hangulatú és nagyon tanulságos programsorozatot szervezett szombat délelőtt a Józsefvárosi Egységes Módszertani Intézet és Általános Iskola. Az idejáró diákok óriási lelkesedéssel fogadták a pályaorientációs projekt és családi nap keretében meghívott roma példaképeket, akik a tanulás fontosságára, a szorgalomra és a kitartásra hívták fel a tanulók figyelmét.

„Mindenkiből lehet valaki” címmel rendezett pályaorientációs projekt és családi napot a Józsefvárosi Egységes Módszertani Intézet és Általános Iskola. Olyan vendégeket hívtak meg a gyerekekhez, akik jó példával szolgálhatnak az diákok számára. „Iskolánk tanulóinak egy része roma származású, ezért a vendégeink kiválasztásánál ezt is figyelmbe vettük” – mondta Jenei Andrea, az oktatási intézmény vezetője.

„Dr. Orsós Zsuzsanna biológus, Jónás Tímea diplomás főápoló, Dr. Horváth Ferenc rendőr őrnagy, Menyu Csaba szociális asszisztens és Rostás Árpád asztalos voltak a vendégeink, akik kihangsúlyozták, hogy a tanulással, a szorgalommal és a kitartással lehet elérni bármit is az életben. Tanulóinknak nagyon fontos, hogy mielőbb megtalálják életcéljukat, akár a tanulás, akár a magánéletük területén, és a vendégeink jó példát mutattak ebben” – hangsúlyozta Jenei Andrea.

Rostás Árpád, Magyar Örökség-díjas restaurátor, műbútorasztalos előadására is nagyon kíváncsiak voltak a gyerekek. „Intézetben nőttem fel, jól tudom, hogy milyen a mélyről elindulni felfelé.

Hittel kell cselekedni, szorgalmasan kell tanulni, és nem szabad levenni a szemünket a célról. Bízom abban, hogy az én példám is segíthet az itt tanuló diákoknak abban, hogy mindenkiből lehet valaki” – fűzte hozzá a világhírű restaurátor.

Pók Istvánné ötödikes gyermekét kísérte el a JEGYMI-ben megtartott családi napra. A szülő szerint az ilyen és ehhez hasonló alkalmak összekovácsolják a gyermekeket, és a szülőket is.

„A fiam és a többi gyermek is nagy érdeklődéssel figyelték a vendégeket, és nagyon ösztönzőleg hatott rájuk. Kérdezték őket, és tanácsokat kértek, amit remélem, hogy a fiam is megfogad” – tette hozzá az édesanya.

Fotó: Huszár Boglárka/ Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben