Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Az Év Felelős Foglalkoztatója

Elismerés a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék intézményének

2017. november 22. szerda

Az Év Felelős Foglalkoztatója-díjat közszféra kategóriában a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék (JEB) kapta meg. Az elismerést az OFA Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. adományozta. A díjat Varga Mihály nemzetgazdasági minisztertől november 2-án vehette át Koscsóné Kolkopf Judit, a JEB vezetője.

Józsefvárosban hét bölcsőde működik, amely közel 500 gyermeknek biztosít helyet 20 hetestől 3 éves korig. A hét bölcsődét, kiegészülve a Biztos Kezdet Gyermekházzal a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék intézmény fogja össze Koscsóné Kolkopf Judit vezetésével. „Amikor négy éve elkezdhettem ezt a munkát, az volt a célom, hogy egy profi és jól működő munkaközösséget alakítsak ki, modernizáljam és tanulószervezetté alakítsam át a JEB-et.

Mostanra valódi szervezetfejlesztő munka zajlik az intézményünkben. Belső képzés munkacsoportot hoztunk létre, aminek keretében a dolgozóim hospitálnak egymás intézményében, megismerik az ott zajló munkát, majd az intézményi delegáltak közösen feldolgozzák a látottakat. Ez építi a közösséget, lehetővé teszi a folyamatos megújulást és elősegíti a belső munkaerőmozgás lehetőségét is” – mesélte lapunknak Koscsóné Kolkopf Judit. Hozzátette: nagy hangsúlyt fektetnek a család és a bölcsőde kapcsolatára is, melyhez kiváló segítséget ad az irodalmi nevelés mintaprojektjük. Mint mondta: igyekszik más szakterületekről is idecsábítani embereket, akik a saját tudásukat is hasznosítani tudják a közösségben, valamint új és más szemlélettel gazdagítják azt.

A közelmúlt eseményeiről a JEB vezetője elmondta: Kocsis Máté polgármester támogatásával a Karácsony Sándor Közalapítványban is képviseli a bölcsődés korú gyermekeket és családokat. A közalapítvány támogatásával belekezdtek egy kutatásba is: már a kis gyermekek életében is egyre inkább jelen vannak a digitális tartalmak, amire a szülők, de még a pedagógus szakma sincs felkészülve. Tiltsuk-e vagy engedjük? Van-e hatása a gyermek fejlődésére? Ezekre keresik majd a válaszokat, Józsefvárosból indulva, a kerületi családok attitűdvizsgálatával.

Lapunk kérdésére Koscsóné Kolkopf Judit elmondta: büszke a nemrégiben kapott elismerésre. „Az Év Felelős Foglalkoztatója-díj elnyerése egy olyan visszajelzés, ami azt igazolja, hogy jó úton járok az elképzeléseim megvalósításában, és, hogy ezeknek a friss gondolatoknak, fejlesztéseknek van létjogosultságuk. Különösen büszke vagyok rá, hogy ezt az országos díjat nyolcadik kerületiként értük el” – fejtette ki az intézményvezető.

Fotó: Huszár Boglárka/ Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben